Proshops økonomiske stigning | Analyse

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Proshop A/S.

1.2 (10 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2018 til 2020. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (5 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2018 til 2020.

1.4 (4 %)
Forklar, hvor egenkapitalens forrentning er forbedret fra 48,7 % i 2018 til 72,7 % i 2020.

1.5 (6 %)
Forklar, om udviklingen i gearingen fra 4,0 g i 2019 til 4,2 g i 2020 er en fordel for Proshop A/S’ ejere.

1.6 (4 %)
Vurder, hvilken vækststrategi Proshop A/S anvender.

1.7 (5 %)
Vurder, hvordan i de gennemførte investeringer i robotteknologi kan påvirke afkastningsgraden i fremtiden.

Uddrag
Høje danske lønninger, global konkurrence, red ocean og stigende krav fra forbrugerne tvang Proshop til hele tiden at optimere arbejdsgangene, hvis virksomheden fortsat ville holde sig konkurrencedygtig.

Derfor har Proshop set robotstyret lager som en løsning, og investerede derfor 40 millioner kroner i en ny 3.000 kvadratmeter stor hal og 40 robotter.

Dette har fuldautomatiseret 80 procent af varehåndteringen i lageret, samt medført at der nu ryger flere produkter ud af lageret.

Ifølge Ivan Jæger Christiansen kan man ved hjælp af robotlageret håndtere ordrer 10 gange så hurtigt som man kan på det traditionelle lager.

Robotterne der pakker varerne, er vigtige for den økonomiske udvikling, men også andre robotter som f.eks. virksomhedens vigtigste robot, der blev opfandt for over 10 år siden, er altafgørende for den økonomiske udvikling.

Dette er en prisrobot, der sørger for, at priserne altid er konkurrencedygtige. Derudover, står den også for bestilling af varerne, som sker helt automatisk.

Robotten vælger den leverandør, der hurtigst og billigst kan levere tingene til virksomheden.

I branchen er der stigende konkurrence, og større virksomheder som Amazon kan tænkes at rykke ind på det danske marked, hvilket også tvinger virksomheden til at fremtidssikre sig og være forberedte på dette

blandt andet med robotlager. Ellers vil virksomheden dø i lønomkostninger. Dette er grundet den høje mindsteløn i Danmark, sammenlignet med andre lande som f.eks.

Tyskland, hvor en lagerarbejder får under halvdelen af, hvad virksomheder giver i Danmark. E-handel stormer frem og de stigende krav fra forbrugerne stiger, hvilket også har haft betydning for beslutningen om investeringen for virksomheden.

Virksomheden sælger ikke kun computerdele og elektronik mere, men har i stedet fået ny strategi, og handler nu med alt grej, de kan flytte til en billig pris.

Altså, har øget sortiment og eksport til flere lande medvirket til bedre økonomisk udvikling. Dette har de seneste fem år fordoblet netbutikkens indtægter fra de syv lande, som Proshop i dag findes i.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu