Prinsessen med de 12 par guldsko | Analyse | Elise Lindberg

Indledning
Denne analyserende artikel omhandler prinsessen med de 12 par guldsko, der er skrevet af Elise Lindberg i 1854. Kampen for det halve rige, der gjaldte liv eller død, og alt for prinsessen med de 12 par guldsko.

Prinsessens mystiske rejse var det som drog prinserne og de fornemme herrer i kamp, og kun en ud af de mange fandt ud af det fantasy mysterium.

Træer, blomster og græs lavet af diamanter, guld og sølv, mon det bare var en drøm, eller ender den ene mands kamp med den magiske stok sammen med prinsessen?

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Handling:
Personer:
Virkemidler:

Uddrag
Denne folkeeventyr foregår over 3 nætter (Side 1, Linje 26) “konge sagde da, at han skulle sove i prinsessens værelse i tre nætter”

I den “almene verden” kunne man forestille sig, at det så mørkt og dystert ud. (Side 1, Linje 13)“ Her så han, at der var opstillet afhuggede menneskehoveder rundtom på byens mure.

Han spurgte den første, han mødte, om grunden dertil og fik nu at vide, at der var stor sorg i landet over prinsessen”

I prinsessens verden hun kom til om natten, beskrives det meget rigt, og derfor får man noget billedsprog, som fortæller det lyst og flot, helt som i et eventyr verden. (Side 2, Linje 49) “og de gik, til de kom til en skov, hvor alt var af sølv, både træer, blomster og græs”

(Side 2, Linje 66) “Så sejlede de over til den anden side, hvor der lå et stort slot.” Hermed får vi en vision af at denne verden er en farverig fantasy verden, såsom slot bliver nævnt, og alt er lavet af sølv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu