Dansk stil: ”Oh, Romeo” af Mette Pryds Helle (2006)

Resume

Julie og Romeo er fortællingens hovedpersoner. De mødes tilfældig i en taxa, hvorefter de indleder et forhold og bliver gift. Julies bror og far har en meget konservativ mening omkring mennesker fra en anden etnisk herkomst. Derfor er det et stort problem at Julie og Romeo ses.

Herefter kommer der konflikter, og et slagsmål udvikler sig og ender med, at Romeo og hans venner slår Tybalt ihjel. Romeo finder ud af Tybalt er Julies bror og forsøger at begå selvmord da Julie opdager det begår hun også selvmord.

Indledning
Romanen ”Oh, Romeo” er skrevet af Mette Pryds Helle i 2006. Motivet i romanen er ulykkelig kærlighed.

Igennem min analyse vil jeg komme ind på komposition, fortællertyper, personkarakteristik, tema, fortolkning. Til sidst vil jeg foretage en perspektivering

Indholdsfortegnelse
Indledning
Resume
Komposition
- Ydre komposition:
- Indre komposition:
Sproget:
Forskellige fortællertyper:
Julie:
Romeo:
Tema:
Fortolkning:

Uddrag
Julie er 32 år gammel, og studere i retsmedicin. Hun bor alene og er ved at være træt af hendes veninder fordi de alle har mand og børn. Hun føler sig også meget ensom af den grund.

Hendes veninder vil være der med deres småkvækkende smil og små børn og mænd, Julie ved selv at hadet til veninderne kommer, fordi hun så gerne ville være som dem. ” (s.14 l. 19) Her kan man fornemme at Julie er misundelig på hendes veninder, fordi hun føler deres liv er ved at falde på plads, modsat hendes eget.

Citatet ” jeg længes sådan efter at elske nogen ” (s.15 l.7) viser også at Julie er desperat og søger kærligheden.

Julie har en far og en bror, hendes far er borgmesterkandidat for Dansk Flagparti. Både faren og hende bror er imod indvandrer hvilket Julie bestemt ikke er.