Indledning
Hvordan kan der være så meget smerte, i sådan en vidunderlig kærlighed?
Vi søger altid den lykkelige kærlighed, men det er sjældent at kærligheden har en lykkelig slutning.

Mange ting kan komme i vejen for den ægte lykkelige kærlighed, såsom kulturforskelle. Dette skrive Merete Pryds om i romanen oh Romeo.

Merete pryds forfatterskab, er kendt for at gå imod litteraturens uskrevne normer.

Hun skriver meget omkring livets gåder og skæbnens vilje.

Præcis ligesom Merete, er Romeo og Julie også imod normerne.

Merete har valgt at skrive om en udlænding, og en etnisk dansker der bliver forelsket.

En der er tiltrukket til døden og det mørke, som forelsker sig i en der frygter det.

Man kan sige at hun benytter sig af yin og yang effekten i denne roman, da hun sætter to modsætninger sammen til en.

Uddrag
Julie er en 32 årig ph.d studerende, som bor alene i en lejlighed med balkon på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København.

Hun føler sig tit alene og ensom, især fordi at næsten alle hendes veninder er gift og har børn. Og af den grund hader julie dem.

Dette kan vi se på (side 14 linje 19-23) “Hendes veninder vil være der med deres små vækkende smil og små børn og mænd, der taler FCK ude i køkkenet.

Julie ved selv at hadet til veninderne kommer, fordi hun så gere ville være som dem” Udfra dette kan vi se at Julie er meget ensom, og desperat efter at finde kærligheden, og så småt at starte en familie.

Hun har lidt mistet håbet for at finde en der vil elske hende som hun er “Hun føler sig som en musling om en angst perle, der åbner sig hver nat. Hvem skulle elske det?”

(L 8-9 s.15). Julie prøver at finde sin lykke andre steder, men det dækker aldrig rigtig hendes længsel efter den eneste ene “Hun længes efter at der skal ske noget, at nyhederne griber hende og rusker hende.

Hun skammer sig over det, for den spænding nyhederne kan gribe hende, er altid andres ulykke, besynderlige dødsfald,krig og mennesker på randen af deres eksistens”.(L 12-13 s.15).

Julie er fascineret af døden, hvorimod mange flygter fra den, og frygter den. Hun elsker fx at skære i lig (S. 16 L 6)

“Alle spørger forundret over hvordan jeg kan skære i lig; men for julie er døden en blomst, den findes som alle andre blomster, og hun er nysgerrig, grådig efter at røre den.” Julies far er borgmester for dansk flagparti, og hun har også en bror der hedder Tybalt.

Både Julies bror og far er stærkt imod indvandrere. Julie deler dog slet ikke deres holdning. Grunden til at Tybalt og Julies far har noget imod indvandrere skyldes fordomme.

“Tyrkere der vil flytte ind alle steder, og du julie,vil nok ikke være så kæphøj, nå de tvinger dig til at gå med tørklæde”(s.74 L 18-20).

Dette citat fremhæver at Julies far har nogle visse fordomme omkring muslimske indvandrere. Disse fordomme kan skyldes kulturelle forskelle, da det i Danmark ikke er en del af kulturen, at bære tørklæde.