Økonomiske kriser og politikker | IØ opgave

Problemformulering
Redegøre for udvalgte nøgletal der påvirker den danske økonomi
Analysere konsekvenser for dansk økonomi af Coronakrisen
Diskuter for hvilke økonomiske politikker kan man fører for at komme ud af krisen

Indledning
I vores rapport, har vi valgt at se nærmere, på de økonomiske konsekvenser Coronakrisen har udløst.

Jeg har interesseret os i, hvordan Danmark bedst muligt, kommer ud af Coronakrisen og hvilke økonomiske politikker, der ville være oplagte.

Jeg vil til at starte med redegøre for nogen udvalgte nøgletal, som påvirker den danske økonomi. Jeg vil især kigge på, hvordan beskæftigelsens udvikling, har sat sit præg på den danske økonomi.

I vores rapport, vil vi også analysere hvilke konsekvenser der har været, for den danske økonomi og hvor hårdt Danmark faktisk er ramt.

Til sidst vil jeg diskutere hvilke økonomiske politikker der skal føres, for at Danmark kommer bedst muligt ud af Coronakrisen.

Indholdsfortegnelse
Problemstillig og problemformulering 3
Problemstilling 3
Problemformulering 3
Metode 3
analyse 4
konklusion 5
kildeliste 6
Bilag 9

Uddrag
Danmark er blevet ramt af Corona virus, som hele verden. Det er går ud over den Danske økonomi negativt.

Man regner med at den Danske økonomi bliver ramt i ”Hoved scenarie”, som er middel, man regner med et stort tab på nogen poster, som eksport og import, erhvervsinvesteringer, boligbygning osv.

Men kan regner med at økonomien kommer op og kører igen 2021, hvor vi har åbnet op igen. Danmark har været lukket ned to gange og det har været hårdt for den danske økonomi og forretninger.

Ved at landet har været lukket ned, gør at mange butikker og restauranter har været hårdt presset, for de har stadig en løn til medarbejder og en husleje der skal betales, men de får ikke nogen penge ind.

Mange var nødt til at fyrer deres medarbejder, derfor valgte vi i Danmark at lave hjælpepakker til virksomheder, der var nødt til at lukke under Corona.

Man valgte at lave hjælpepakker for at undgå arbejdsløshed, men det har ikke været gratis at lave hjælpepakker det har været hårdt for dansk økonomi.

Staten låner 300 millioner af syv-otte storbæltforbindelser. Selvom staten havde en konto med 130 mia. kr. har de været nødt til at ud og låne penge.

I Danmark var vi aaa-rating, det betyder at vi var godt forbedret og det er en kæmpe fordel. Danmark har ikke råd til at få arbejdsløshed, for når man bliver arbejdsløs koster man ca.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu