Nyhedsjournalistik | Dansk Opgave

Indledning
Da jeg en aften lå hjemme på sofaen, træt efter en lang dag med fodbold og skole, zappede jeg rundt mellem diverse kanaler, da mit blik faldt på DR1, som bragte filmen ”Det er ikke afgørende, at vi bringer nyheden først.

Det er altafgørende at den er sand”. En interessant overskrift, som hurtigt vækkede mig fra min travle dags træthed. Ligeså begejstret jeg var, inden jeg så filmen, var jeg også efter.

Hvis ikke mere. Filmen var en sand øjenåbner, som alle, uden at have styr på politik, kan relatere til, samt vil jeg mene, alle bør se den, for at få et realistisk indblik i, hvordan vi dagligt snydes og manipuleres.

Den er lavet på baggrund af en artikel skrevet af Bjarne Schilling, som er journalist på Politikken.

Uddrag
Hverken efterfulgt af en forklaring eller en undskyldning. Den trussel, man mente der var tale om, var ikke en trussel mod en bestem gruppe men i stedet en persontrussel, og ovenikøbet havde den sorte Volvo slet intet med sagen at gøre.

Tænk hvis denne aktion havde aflyst min tur til Berlin, for senere hen at vise sig at være en fejl!

Lignende tilfælde som dette sker efterhånden oftere og oftere. Det er som om, at jo mere penge er kommet til at fylde med tiden, jo dårlige og usandt journalistisk er der blevet ført.

For mange mennesker, kommer penge i første række. Men for nyhedsjournalister burde det da være vigtigere, at udføre et korrekt stykke arbejde i form af, at levere end sand historie og ikke end delvist sand.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu