Nye fødevarer alternativer | Afsætning

Afsætning A 2T – skriftlig opgave

”Nye fødevarer alternativer”

20. sept. 2020

Indledning
Ifølge FN vil der i 2050 være omtrent 9 mia. mennesker på kloden, og derved er fødevareproduktionen nødsaget til at stige med 70 pct. for at holde alle munde mætte.

Gennem de seneste årrækker, er der dukket flere alternative fødevarer op til de traditionelle fødevarer, som blandt andre insekter, 3D-printet kunstigt kød og næringsrig kost i pilleform.

Blandt de danske udbydere findes Naturli Foods, som blandt andre producerer plantefars som værende alternativ til hakket oksekød. Dette alternativ blev lanceret i 2018 og allerede 10 måneder efter dette, eksporterer virksomheden til 8 lande, hvor deres hovedmarkeder primært befinder sig i Danmark, Australien og resten af Europa.

Den amerikanske plantefars-koncern Beyond Meat Inc. ruller ligeledes ind på der europæiske marked efter at have etableret produktion i Holland i samarbejde med den hollandske kødkoncern Zandbergen i begyndelsen af året 2020.

Indholdsfortegnelse
Opgaver
Opgavesættet består af 3 opgaver og forskellige bilag, der skal anvendes i besvarelsen af opgaverne. Du behøver ikke at skrive i din besvarelse, hvilke bilag du har anvendt til besvarelse af de enkelte opgaver, og du må ikke søge andre kilder.

Opgaver 1
Analyser eksterne forhold, der har indflydelse på udvikling og salg af alternative fødevarer såsom plantefars og tangprodukter.
Det er vigtigt, at du her forklarer, hvilke modeller, du har valgt at anvende og hvorfor.

Opgave 2
Analyser branchen for plantefars med henblik på at afdække branchens attraktivitet. Det er vigtigt, at du her forklarer, hvilke modeller, du har valgt at anvende og hvorfor.

Opgave 3
Udarbejd en OT-opstilling som konklusion på dine to analyser. Det er her vigtigt, at du forklarer elementerne i opstillingen, samt angiver hvilken analyse det enkelte element kommer fra.

Uddrag
Efterhånden er flere virksomheder og selskaber påbegyndt eksperimenter med veganske- og vegetariske produkter for at teste mulighederne i markedet for alternative fødevarer.

Konkurrencen på markedet for plantebaserede efterligninger af kød er blevet skærpet, idet den amerikanske plantefars-koncern Beyond Meat Inc. Ruller ind i Europa og netop har etableret produktionen i Holland.

Selskabets aktiekurs steg 8 pct. i takt med etablering af en fabrik i Holland for at nærme sig de europæiske kunder. Jensens Bøfhus har netop fået Beyond Meat-produkter på menukortet, og ligeledes har Irma introducerede en plantebaseret burger, The Beyond Burger, som stammer fra producenten Beyond Meat.

Dette har betydning for branchen i Danmark, da det både på en positiv måde kan accelerere væksten i kategorien, da det totale globale marked vil forventes at vokse til en værdi af 650 mia. kr. i løbet af 15 år – men ligeledes på negativ vis kan dette presse marginerne.

I takt med andre alternative fødevarer, vil der være konkurrence om at tiltrække flest mulige kunder på markedet. Derfor vil konkurrenterne konstant have fokus på udvikling af nye produkter – til bedre priser, med bedre service og andre former herunder.

Derved kræver denne branche, at man jævnligt overvåger markedet og konkurrenterne, hvis man vil opnå succes.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu