NT | Analyse | Nordjysk Trafikselskab | 10 i Karakter

Indledning
I 2012 lavede Midttrafik en reklamefilm, som kunne havde blevet sendt i fjernsynet, biograf, sociale medier mm. Midttrafik er et trafikselskab, som sørger for offentlig transport i det midtjyske.

Den anden reklame hedder ”NT – din verden rundt”, som blev lavet i 2016 af Nordjysk Trafikselskab, og som også blev sendt gennem magen til medier.

Indholdsfortegnelse
Opgave 5 –” The Bus” og” NT”
- ”The Bus”

Uddrag
Reklamen er en lyrisk reklame, da reklamen ikke berører bussen og dets anvendelse i en særlig grad, men gennem montagen af nærmest poetiske billeder mere optaget af at koble offentlig transport til nogle positive kvaliteter – at være cool - og MANGE symbolske værdier

som også kan være ironiske – fx: ”Jeg er cool”/buschaufføren sidder med cool solbriller på, ” designer klokker med cool funktioner”/en klokke hvor der står stop på.

At køre i bus er en stabilitet i livet, at man kan komme fra A til B, og derfor er det et tryghedsbehov, men gennem denne reklame får Midttrafik seerne til at føle, at det er et ego behov, da det er cool at køre med dem.

Hvis man kører bus med Midttrafik får man anerkendelse, status osv., altså man bliver cool, selvom det i virkeligheden bare er en bus. Reklamen gør det ved at appellere til vores følelser, altså patos.

Dette gør de specielt ved at fortælle seerne, at det er cool at køre med Midttrafiks busser. Alt fra de lækre sæder til seje klokker. Dog bruger reklamen humor til at vise seerne de ”lækre sæder” og ”seje klokker”.

De lækre sæder, for eksempel, bliver vist ved, at en kvinde gnider sit meget glade ansigt op ad bussæderne, som de fleste godt ved ikke er bløde, men derimod har stive hår og kradser.

Det samme gælder for de andre beskrivelser – enten bliver der gjort grin med busserne eller også overdriver de, fx med beskrivelsen ”den er street”

hvor man ser den lyseblå bus lave ”donuts”/”drifter”, som vi som seere godt er klar over ikke sker, når vi kører med bussen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu