Novelle analyse af Bulbjerg

Indledning
Bulbjerg er en del af novellesamlingen Bavian der udkom tilbage i 2006, skrevet af Naja Marie. Bavian er en del af en række noveller, der alle omhandler livets små og store glæder, menneskelige relationer og hverdagslivet.

Bulbjerg Handler om en familie på tre. Et kærestepar hvor manden er jeg-fortælleren. Anne er hans kæreste, og sammen har de adopteret Sebastian. De farer vild i skoven på en cykeltur på vej mod Bulbjerg. Man bliver hurtigt fanget af novellen, og det er nemt at sætte sig ind i personernes rolle.

Novellen virker meget realistisk, og er noget vi alle kan nikke genkendende til, men det er som om der foregår et eller andet skummelt og man får hurtig opfattelsen af, at der er et eller andet på færre. Som om der er noget man mangler at få fortalt, og derfor gør det novellen interessant, og man får lyst til at læse videre.

Uddrag
Stemningen i novellen i starten er kærlig, fredelig, og frisk, da de er på cykeltur i skoven på vej til Bulbjerg med deres søn og gravhund. Jo længere man kommer hen i novellen oplever man et skift. Det bliver mere anspændt, og tingene ændrer sig.

Den kærlige familie de havde fået bygget op, begynder at falde fra hinanden. Der kommer en masse uvisheder frem, en masse hemmeligheder og jeg fortælleren bliver aggressiv og søger en konfrontation.

Jeg fortælleren er en meget bestemmende mand, han ved hvad han vil og er ikke bange for at gøre hvad der skal til for at han opnår sine mål. Det virker gennem hele fortællingen, som om han søger en eller anden form for anerkendelse. Det giver Anne ham, og derfor er de også sammen og adopterer et barn.

Tingene ændrede sig meget, da de fik Sebastian. Det ser man ofte i mange forhold, når folk får børn, bliver der andre prioriteringer, og det er meget nemt at relaterer til for mange forældre.

Anne bruger meget tid sammen med barnet og sørger for, at Sebastian får den kærlighed og omsorg et barn har brug for. Jeg fortælleren føler sig meget tilsidesat i det, at han ikke længere kommer i første række.

Årsagerne til at jeg fortælleren forsøger at søge lykken et andet sted end hos Anne, kan være fordi Anne ikke længere kan give ham den anerkendelse hun kunne engang, Derfor får jeg fortælleren en affære med Annes søster.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu