Indledning
Besiddelse af mod er noget, nogen er født med. Andre vokser sig stor, og lærer med tiden at turde mere. Mod kan give sig tilkende, når man kæmper for noget man har kært. Det kan også være i en situation, hvor du står overfor et ultimatum, som tvinger dig til at vælge noget fra. Der skal man evne at kunne holde hovedet koldt, og træffe den rigtige beslutning og vælge med omhu. Mod er også at stå op for hvem man er, og turde stå ved sig selv og sit brand.

Den slags mennesker fandtes heldigvis dengang Danmark var besat af tyskerne. Det er de mennesker vi i dag kan takke for vores frihed i Danmark. Det er de personer der dengang fik nok af at gå på kompromis med tyskernes gidseltagning, de kæmpede for hvad de havde kært. Nemlig deres fædreland. Det er de mennesker vi husker og får beskrevet som modstandsfolk.

Det var med mod og kærlighed til Danmark, at de trak i rustningen og gik i krig for Danmark. Det var langt fra ufarligt, men folk kendte godt konsekvensen. Flere folk levede under mottoet ”Nogle må dø for andre kan leve”.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Vi møder hovedpersonen allerede fra første linje af, og må konstatere at han er ensom og glad for alkohol. ”På vejen trak jeg min lommerlærke op af min duffelcoats lomme og tog mig et hiv gin. Jeg lagde hovedet tilbage og så hvordan stjernerne begyndte at træde frem på himlen.” (Stjernerne vil lyse s.1, linje 7-8)

Hovedpersonen kommer tit ved mindelunden og stedet er meget følelsesladet for ham, blandt andet kom han der altid med sin mor så længe hun levede. Derfor er han nu alene, og har givet sig over til alkoholen grundet hans sårbarhed.

Han tager et hiv gin på vejen ligesom for at skylle det værste af sorgen væk, og konstaterer så stjernerne som jo er hans familie der kigger på ham, lige pludselig træder frem på himlen. Han er tæt knyttet til mindelunden og det vækker stærke følelser i ham at besøge stedet, han kommer tættere på hans familie igen.