Indledning
Mange i dagens Danmark elsker at rejse, og lever højt og helligt på citatet fra H.C. Andersens citat ”at rejse er at leve”.

Dette giver mange danskere en eventyrlyst og ikke mindst en rejselyst ud over det sædvanlige. I 2019 var der 30,3 millioner registreret rejsende i CPH Trafik.

Dette tal er steget over de sidste år, da mange danskere nyder at rejse. Det er dog ikke alle der har det på denne måde

Sørine Gotfredsen som er journalist, forfatter og sognepræst har skrevet kronikken ”At rejse er at miste sit liv” i Kristelig Dagblad i 2006.

Dette er meget atypisk, at man som dansker ikke nyder at koble af og møde en masse nye mennesker på rejsen gennem andre kulturer.

For mig betyder det at rejse ikke det helt store, som det gjorde da jeg var mindre. På den måde kan jeg godt sætte mig ind i Sørines situation.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Redegørelse
Analyse af argumentation:
Vurdering:

Uddrag
Sørine Gotfredsen benytter sig meget af appelformen patos, dette vil sige at hun appellere til læserens følelser.

Hun udtrykker heftigt at hun ikke bryder sig om at rejse, dette kommer allerede kraftigt til udtryk i overskriften ”At rejse er at miste sit liv”.

Hendes kraftige holdninger om rejsen og hvordan verden er blevet, hun bruger udtrykket ”sindssygt” om verdens udvikling.

Ved at benytte ord som sindssyg og have så kraftig en holdning, at hun ikke engang vil nævne H.C. Andersen og hans digt skaber ikke troværdighed hos læseren, da der heller ikke er rationelle argumenter.

Sørine benytter sig også en smule af logos, i form af at der er er meget fokus på meddelelsen om at rejse ikke er at leve.

Etos er også benyttet i kronikken, da Sørine fokuserer meget på sig selv og sin holdning i forhold til at rejse.

Alt i alt er patos det der er benyttet mest af de tre appelformer, da modtageren bliver overbevist af stemningen som Sørine for udtrykt.

Da Sørine udtrykker sine følelser, får hun også appelleret til modtagerens. For at redegøre for argumentationsanalysen så er påstanden i denne kronik angivet ved overskriften ”At rejse er at miste sit liv”.

Hendes belæg for denne påstand er b.la ” Jeg skal træde ind i en tilstand af frit svævende væren, og jeg skal bugseres rundt i en luftbavn med mindre værdighed i behold end et får i en fåreflok”.

Hun skriver også ”i en lufthavn bliver mennesker reduceret til dødt gods”. Hun bryder sig ikke om rejsen, hvilket er hendes belæg for hendes påstand.

Alle hendes belæg bygger på egne holdninger og følelser omkring rejsen. Der er ingen videnskabelige undersøgelser, kun egne meninger og holdninger.

Hjemmelen i denne kronik er, at der i overskriften bliver skrevet ”At rejse er at miste sit liv” og derefter underbygger hun hendes påstand eftersom hun argumentere hele kronikken igennem i mod at rejse.