NewArt | Analyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Afleveringsopgave nr. 1
Opgave 1
- Kalkulation og indtjening

1.1 Beregn de variable enhedsomkostninger for rammen Luksus. De nødvendige informationer fremgår af bilag 1.

1.2 Beregn dækningsbidraget pr. stk. og dækningsgraden for rammen Luksus.

1.3 Forklar, hvordan det vil påvirke dækningsgraden for rammen Luksus, hvis produktionstiden bliver 10 minutter i stedet for 6 minutter pr. ramme

Opgave 2
Indtjening og likviditet

2.1 Opgør virksomhedens udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for hver af månederne januar, februar, marts, april og maj i forbindelse med køb og salg af Cafetera. I bilag 2 findes en skabelon til opgørelsen.

2.2 Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Cafetera udgør ved udgangen af maj måned i stk. og kroner.

2.3 Forklar, hvordan køb og salg af kaffemaskinen Cafetera har påvirket Jensen & Søns indtjening og likviditet i marts måned.

Opgave 3
Afskrivninger

3.1
Beregn den årlige afskrivning efter den lineære metode

3.2 Opstil en afskrivningsplan for edb-udstyret under forudsætning af, at man i virksomheden anvender den lineære afskrivningsmetode.

3.3
Opstil en afskrivningsplan for edb-udstyret under forudsætning af, at man i virksomheden afskriver sine anlægsaktiver efter saldometoden med 30% årligt

3.4
Redegør for begrebet afskrivninger, og kom herunder ind på forskellen i mellem de to forskellige metoder der kan anvendes.

Uddrag
I produktionsvirksomheden NewArt fremstilles bl.a. rammer til billeder. En af virksomhedens populæreste modeller er Luksus.

Rammen fremstilles af 4 aluminiumslister, 1 stk. glas og en bagside af træ. Desuden monteres 4 beslag, inden rammen emballeres. Produktionstiden forventes at udgøre 6 minutter pr. ramme.

Virksomheden forventer at kunne sælge produktet Luksus for kr. 200 til en række detailbutikker i Danmark.

---

Dækningsgraden påvirkes da arbejdstiden bliver længere. Det at de hæver prisen fra 30 til 50 betyder også at de mister indtjening på produktet hvor de før tjente 81 kr. Nu tjener de 61 kr.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu