Indledning
Eventyret "Nattergalen" er skrevet af den verdensberømte danske forfatter samt digter H.C Andersen i 1844.

H.C Andersen er berømt for sine mange eventyr. Han har skrevet blandt andet eventyrerne som "Den grimme ælling" og "Den lille havfrue".

Titlen "Nattergalen" er meget indlysende, fordi nattergalen indtager den vigtigste position i eventyret. Nattergalen bringer lykke til alle, der hører dens smukke stemme.

Uddrag
I dette eventyr har H.C Andersen lagt meget fokus på universalromantikken. "Nattergalen" er præget af en romantisk tankegang, som også er velegnet til værkets periode, i romantik spiller følelser, fantasi og idyllisk poesi en vigtig rolle.

Alle har evnen til at udtrykke følelser, uanset om det er en storslået kejser eller en fattig stuepige. H.C Andersen er meget bekymret over generel romantik

og han kontrasterer kultur med naturen. Her kontrasterer han diamantbelagte sangfugle fra Japan med naturlige sangfugle i skoven.

Sproget i dette eventyr, er en del beskrivende, hvilket betyder at der er brugt mange tillægsord specielt til beskrivelse af naturen og dens skønhed

hvilket fortæller meget om den romantiske skrivestil. Dette fortæller også meget om miljøet rundt om det kinesiske palads som er idylisk og romatisk beskrevet.

Her er haven blevet beskrevet med mange tillægsord, ved hjælp af sølvklokkerne, som gør at kulturen bliver ført ud i naturen.