Min krøllede hjerne | Dansk Opgave

Indledning
Der er så mange svar, jeg aldrig har ønsket at få svar på. Svar om den verden vi lever i, fordi jeg synes, verden var ond. Alligevel er der endnu flere svar, jeg konstant famler desperat rundt for at finde. I hele mit liv har jeg undersøgt hver en lille afkrog i min krøllede hjerne for at finde frem til de svar. Men hvilke svar?
I min egen fortælling om mig selv er jeg den, som samfundet har konstateret var ”det sorte får”. Jeg passede simpelthen ikke ind nogen steder. Jeg krævede meget mere end alle andre, og jeg ville ikke tilpasse mig samfundet og dets regler. For hvorfor skulle jeg det? Hvordan kunne de have svarene for mig? Jeg trodsede alle normer og regler jeg kunne, men først i de senere år, forstod jeg hvorfor.

Da jeg var 13 år gammel, havde jeg en helt fantastisk veninde, der hedder Louise. Louise skilte sig som mig, ud fra alle de andre. Hendes sociale kompetencer var meget små ligesom mine egne. Det skyldtes hendes værdier var anderledes. Hende og hendes familie levede efter en anden tro. De levede efter Jehova. Jeg blev inviteret ind deres familie, og med til deres møder, hvor jeg oplevede voksen døbelser og anden form for sammenhold. Jeg blev opslugt af fællesskabet lige med det samme. Jeg elskede at være med. Jeg elskede det så meget, at jeg som så ung pige læste hele børnebiblen, og jeg blev sikker på, at jeg havde fundet et af mine svar.

Da jeg først kom hjem til min far og derefter min mor, som den stædige unge pige jeg var, og fortalte, at nu ville jeg konvertere til Jehova, grinte de på kærlig vis. De grinte over et af mine mange nye påfund, men forklarede mig så med lidt af en alvorlig stemme, at det ville der aldrig blive tale om før den dag, jeg blev 18 år og myndig. I dag er jeg glad for, at jeg ikke gik ind i et helt forandret samfund, som ville betyde et liv uden min egen familie. Men i mit ihærdige forsøg på at finde nogle svar, så jeg pludselig som voksen, at jeg allerede dengang, som en lille pige, prøvede at finde noget jeg kunne tro på. Jeg prøvede at finde min fortælling.

Uddrag
Da jeg var yngre, afspejlede det sig i mine sociale relationer og i en udadreagerende opførsel. Jeg var konstant bange for at fejle og for ikke at være god nok. Det afspejler sig stadig på mit voksne liv. Jeg blev så påvirket af den måde, jeg så verden på, og ikke mindst på den måde jeg så mig selv på, at jeg en dag måtte lade mig indlægge i flere uger for mit eget bedste.

Min ustoppelige krøllede hjerne kunne ikke finde snerten af ro i alt den larm, der var inde i mit hoved. Derfor var det også den eneste mulighed, der var tilbage for mig, i det hav af muligheder jeg ellers havde haft.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her