Indholdsfortegnelse
Opgave 1: Karakteriser Louis Nielsens målgruppe(-r)
Opgave 2: Analyser købsadfærden ved køb af briller hos Louis Nielsen
Opgave 3: Analyser konkurrencen i den danske optikerbranche
- Samme produkt:
- Samme produktkategori:
- Samme behov:
- Alle produkter:
- Konkurrencemæssige positioner:
- Porters Five Forces:
- Kommentar til Porter Five Forces:

Uddrag
Til at karakterisere Louis Nielsens målgruppe(-r) inddrages minervamodellen samt Gallup kompas, da begge beskriver målgruppens livstil samt interesser. Desuden præciseres relevante segmenteringsvariabler indledningsvist.

Louis Nielsens primære målgruppe består af prisbevidste kunder, der ønsker at gøre en god handel. Denne målgruppe er drevet af funktion og komfort, hvor prisen er afgørende for dem.

Prisen har skabt loyalitet hos optikeren. Typisk kunde hos Louis Nielsen befinder sig i aldersgruppen 35-54 år, der tiltrækkes af tilbud og fordelagtige priser.

Kunder, der er mere prisfølsomme, med mellem-lav indkomst fordelt mellem mænd og kvinder, hænder at vælge Louis Nielsen.

Ligeledes kan vi også indskrænke den geografiske placering af Louis Nielsens kunder, da Louis Nielsen har svært ved at ramme i Midtjylland og hovedstadsområdet.

Midtjylland, der domineres af selvstændige optikere og mindre optikerkæder, og hovedstad, der domineres af tillid og individuelle behov.

Optikergigantens udvalg spænder fra billigere brilledesign til mellemdyre stel fra de kendte modehuse, og dermed kan man sige, at Louis Nielsen tilbyder enhver prisklasse.

I og med, at førstegangskøberen primært findes i aldersgruppen 35-45 år, kan man tilknytte det blå, grønne og rosa segment fra minervamodellen.

Det blå og det grønne segment passer med de økonomiske briller på ikke just til Louis Nielsens prisbevidste kunde, men aldersmæssigt rigtig godt.

68% af førstegangskøbere i denne aldersgruppe har ingen præferencer, men vælger ud fra butikkens udvalg af stel. Louis Nielsen har et bredt udvalgt, og tilbyder fordelagtige tilbud.

Det rosa segment består af en overvægt af kvinder med en lav indkomst lokaliseret i de små byer på landet, der er mere prisfølsomme.

Dermed må det fastslås, at disse tre segmenter på hver sin måde passer på Louis Nielsens målgruppe i henhold til alder og indkomst.

Selvom 92% af danskere over 60 år bærer briller og har nedsat syn, har Louis Nielsen svært ved at øge markedsandelen hos dette segment grundet deres loyalitet for den traditionelle optiker.

Dermed udgør 60+ segmentet en mindre stor andel af Louis Nielsens målgruppe. Med dette sagt er 40% af 55-80-årige alligevel kunder af Louis Nielsen, når man kigger på volumen af markedet og fordelingen af aldersgrupperne herpå.

Med henblik på Conzoom-modellen befinder Louis Nielsens målgruppe sig i Gruppe B, hygge og komfort, der udgør den gennemsnitlige brede danske befolkning med en indkomst lige under gennemsnittet.

Tilknyttes Gallup kompas befinder målgruppen sig i en blanding af det individorienterede segment og traditionelle-fællesskabsorienterede segment.

De har alle en alder fra 30-50, og ligner en gennemsnitlig dansk borger i forhold til indkomst, interesser og erhverv.