Litterær artikel “Tyvetøs” af Martin Andersen Nexø

Novellen “Tyvetøs” er skrevet af den danske forfatter Martin Andersen Nexø i 1901

Indledning
Det er blevet helt normalt at være et skilsmissebarn. I dag bliver en stigende procentdel af forældre skilt af forskellige grunde, hvor de ofte efterlader et forvirret barn eller to i kølvandet. På grund af naturlige årsager ændrer en sådan begivenhed som en skilsmisse fundamenterne af de mennesker, der er involveret. Det kan være utrolig hårdt for børnene, men også for forældrene. For eksempel kommer der stort pres på enlige mødre, som bliver tvunget til at forsøge sine børn. Det sker ofte, at mødre bliver nødt til at tilsidesætte deres egne behov for at kunne give deres børn de bedste forudsætninger for resten af deres liv.

Uddrag
Det ligger dybt i mennesket, at dets afkom skal behandles så godt som muligt, og i nogle situationer tager eksempelvis de moderlige instinkter over og gør, at den pågældende moder begynder at agere ekstremistisk for at kunne få enderne til at nå sammen. Det kan være alt fra at manipulere og holde forskellige situationer ud for at give børnene den bedste held og lykke, hvor målet oftest helliger midlet. Det er nemlig ikke altid, at skilsmissebørn og deres forældre har udelukkende rimelige vilkår, og nogle gange bliver morale og juriske korrekthed til to vidt forskellige størrelser.

Der kommer et tydeligt vendepunkt, som er når hun bliver beskyldt for at have stjålet den forsvundne sølvske. Op indtil dette punkt havde Boline nogenlunde styr på tingene, hvis man tager i betragtning, at hendes samvittighed kunne holde til det. Vendepunktet adskiller to perioder...

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter