Alle mennesker har nok prøvet til tider at blive fristet eller lokket, selvom man har fået af vide af andre, at det er en dårlig idé. Ingen er immune over for fristelsen, da den bl.a. kan antage mange former. Det kan være alt fra at spise kagen i stedet for broccolien, eller fristelsen til alkohol, men det kan i den grad også være kærlighed. Men fælles for dem alle er, at bagefter opstår der nogle konsekvenser fra de fristelser. Dette ses i novellen Villy der er skrevet af forfatteren Charlotte Weitze i 1999. Charlotte Weitzes noveller omhandler som regel mennesker i hverdagssituationer, der kan relateres til, og at menneskerne i fortællingerne ofte tager skikkelse i form af dyr. Dette ses i den grad også i novellen Villy.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Hunden Villy er blevet opdrættet af Hans-Kurt, og de har derfor mange ligheder, idet Inge ikke gider, at have noget gøre med nogle af dem. Villys funktion i novellen er at straffe Inge for hendes manglende troskab, men også Mina for at søge den seksuelle erkendelse efter at være bedt om at vente til, at hun blev moden, idet forfatteren skriver: ”Mina du må ikke plukke æblerne fra træet, før de er modne, råber Hans-Kurt og ler” (side 149, linje 28).

Mina er hovedpersonen, da det er hende, som 3. persons fortælleren er forbundet til. Hun en lille pige fyldt med livsglæde, og er meget nysgerrig. Hun gennemgår en udvikling fra barn til voksen, som også er en af de væsentlige temaer i novellen.

Hun starter som den lille, uskyldige og uvidende pige men pga. sin nysgerrighed til det ukendte (det seksuelle) bliver hun mere og mere vidende. Allerede i starten af novellen hører vi om dengang, hvor Inge viste hende, hvordan man trækker skæghår af. Hun bliver mere og mere vidende, og dette vises også ved den røde gennemgående farve, som symboliserer fuldendt vidende – kan også kobles til menstruation.

Den ses bl.a. på Inges tørklæde, som Mina også ser i slutningen, inden hun bliver overfaldt. Derudover bliver hun også mere nysgerrig. Hun vil bl.a. også gerne vide, hvad der sker på den anden side af hækken.