Indledning
Lego er grundlagt i 1932 af en dansk familie fra Billund. I dag er Lego et aktieselskab som Kirkbi ejer 75% af, mens LEGO-fonden ejer de resterende 25%.

Lego er primært en produktionsvirksomhed, da de producere deres Lego selv og distribuere til andre handelsvirksomheder.

De distribuerer fra flere forskellige af deres egne fabrikker de har rundt omkring i verden, bl.a. i Ungarn, Danmark, Tjekkiet og Mexico som giver dem mulighed for at det kan sparer på leveringsomkostningerne til Amerika. Lego er også en servicevirksomhed.

Indholdsfortegnelse
Aflevering Lego - Afsætning
1. Udarbejd en karakteristik af virksomheden Lego

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
De har også nethandel som gør Legos varer let tilgængelige for segmenterne der ikke bor i nærheden af en fysisk Lego butik. De benytter sig af B2B, når de sælger deres produkter til andre virksomheder som, sælger dem videre til forbrugerne.

Lego omsatte i 2018 36,4 milliarder kroner og et overskud på 8,1 milliarder. Lego har omkring 18.000 ansatte i produktion, butikker og administrationer.

Lego er verdens tredje største på legetøjsmarkedet og ligger ca. på 8,1% af legetøjsmarkedet. Lego er kun overgået af Mattel som har en markedsandel på 9,5% og Hasbroe som har en markedsandel på 9%.

Lego har dog haft en stigning i markedsandel de seneste par år. Lego har ifølge dem selv en mission om at inspirere og udvikle deres kunder.