Indledning
Den harmløse dokumentar Leaving Neverland som udkom i 2019, kan tage modet fra mange. Filmen indeholder alvorlige anklager, da de to voksne mænd fortæller om deres forhold til Micheal Jackson da de var små og hvordan Micheal Jackson misbrugte dem.

Efter denne film bliver der nu debatteret omkring hvorvidt Micheal Jacksons private liv bør have indflydelse på hans værker.

På den ene side har Micheal Jackson, og mange andre af hans kollegaer muligvis gjort nogle meget uforsvarlige ting, der på ingen måde burde bakkes op om.

Uddrag
Må vi se Cristiano Ronaldo spille fodbold og blive nomineret til Ballon d’Or, selv om en voldtægts beskyldning hænger over hovedet på ham?” Smollerup fremhæver pointerne ved umoralske kunstnere og kendte, samt stille retoriske spørgsmål.

Patricia Smollerup understreger yderligere hendes pointe ved at nævne Radio programmet ”Den Korte Avis”. I programmet udstilles hykleriet og den feministiske aktivist Amalia Have, der er blandt de debattører, der er for boykottet af Michael Jackson.

Efter værterne gennemgår Amalie Haves playliste viser det sig at mange kunsterne på denne playliste har begået forskellige former for overgreb, vold og endda mord.

Have lever ikke engang op til hendes egne moralske principper idet hun mener at kunstnerens privat liv ikke kan adskilles fra hans eller hendes værker.

Disse moralske principper kommer til udtryk i artiklen ’Jeg har hørt Michael Jackson for sidste gang’. Teksten er fra Berlingske trykt den 2. februar 2019, og er som sagt skrevet af den unge feminist og aktivist Amalie Have.

I debatindlægget argumenterer Have for kunstneres privat liv bør have indflydelse på de værker kunstneren producere. Have skriver 2 argumenter for boykottingen af Micheal Jackson.

Den første ting hun skriver er, at vi i stedet for at sætte idoler og stjerne ”på urørlige piedestaler” (l. 16) bør fastholde at Kulturverdenen er ligesom enhver anden arbejdsplads.