Kulturelle forhold i Tyskland | Afsætning

Indholdsfortegnelse
Pestel analyse af Tyskland
P - Politiske forhold
E - Økonomiske forhold
S - Sociale og kulturelle forhold
- Høje levestandarder
- Demografi
- Kultur og fællestræk
T - Teknologiske forhold
E - Miljømæssige forhold
L - Lovgivningsmæssige forhold
Hoffstede
Schein
Geesteland
Gesteland

Uddrag
Pestel analyse af Tyskland
Tyskland befinder sig centralt i den vestlige del af europa med Østrig, Schweiz, Frankrig, Tjekkiet, Luxemborg, Polen, Belgien, Danmark og nederlandene som nabolande.

Berlin er hovedstaden i Tyskland, der med over 83 mio indbyggere er verdens attende mest beboede land og europas anden mest beboede. Tyskland består af 16 stater

P - Politiske forhold
Regering & politiske system

Tyskland følger det føderale parlamentariske og repræsentative demokratiske politiske system. Regeringschefen er kansler, der i praksis udøver sin magt gennem kabinettet.

Statens overhoved er præsident. Rollen som premierminister og kansler er næsten den samme som det parlamentariske demokratiske system. Angela Merkel er kansler og Frank Walter Steinmeier er landets præsident.

Alliancer
Tyskland er medlem af verdens ledende organisationer såsom OECD, G20, G7, NATO, UN, IMF og verdensbanken.

Tyskland har dannet gode, diplomatiske alliancer med Frankrig og andre europæiske lande. Disse forhold med omkringliggende lande har ført til bedre handel og økonomi for Tyskland.

E - Økonomiske forhold
Landets økonomi

Tysklands BNP målt i ppp-dollars var 4,454 bio. dollars i 2020, hvilket var det 5. højeste i verden. BNP’en faldt markant som følge af pandemien Covid-19 og lockdown-situationen.

Arbejdsløshed og arbejdsmarked
Arbejdsløsheden i Tyskland var i 2020 3,03% og er faldet fra 2019.

Tyskland har et sundt arbejdsmarked - hvilket primært skyldes det økonomiske miljø som landet har stabiliseret gennem tiden.

Tyskland tilbyder nogle af de højeste lønninger, jobbeskyttelse og længste ferier sammenlignet med andre europæiske lande - arbejdsmarkedet består af højt uddannede og professionelle, og niveauet brancherne imellem er generelt højt.

Skatter
Tysklands selskabsskat i 2020 lå på 15%.

Virksomheder skal betale tillægsskat og handelsskat til kommuner på 5,5% og 14%-17% oveni, og det udgør sammenlagt den samlede sats på 30%-33%.

Indkomstskatten i Tyskland er progressiv og beregnes efter en kompelks formel - skattesatserne ligger i intervallet 14%-45% og der beskattes ikke på den første årlige indkomst op til 9169 euro.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu