Komparativ Analyse | Ekstra Bladet og Politiken | 10 i Karakter

Indledning
Der er mange forskellige former for nyhedskilder nu til dags. Der er ikke kun aviser mere, nu er der sågar også nyhedskilder i den digitale verden.

Vi følger med i nyhederne for at få et indblik i, hvordan verden står til og for at få information som vækker vores interesse.

I og med at der er kommet så mange forskellige nyhedskilder, så har hver nyhedskilde også deres egen måde at formidle information på.

Dette sås også da Ekstra Bladet og Politiken tilbage i juli måned 2020, begge rapporterede om den 90-årige Else Marie Larsen, som blev frygteligt behandlet på plejehjemmet Kongsgården i Århus.

Uddrag
I Ekstra Bladet artikel ”SÅDAN HAR HUN DET I DAG” lægger de meget fokus på Elses barnebarn Charlotte, som stod i spidsen for at Else blev forflyttet fra Kongsgården.

Charlotte er en erfaringskilde i denne sammenhæng. Det er hun fordi hun er pårørende til Else, og selv har haft sagen tæt inde på livet.

Aktantmodellen kan bruges til at vise historiens konflikt, hvordan de forskellige aktanter eller aktører i historien indgår i konflikten.

Subjektet i denne konflikt er Charlotte Ahm (Elses barnebarn). Charlotte er den centrale aktant i netop denne artikel.

Charlotte vil gerne have sin farmor forflyttet til et andet plejehjem. Barnebarnet har et ønske om at folk kæmper for de ældre “Kæmp for de ældre, de har brug for jer. Tak for jeres støtte.” sagde Charlotte Ahm. Charlotte har fået hjælp af Tv2.

Hun gik til Tv2 og fik dermed sin farmor forflyttet. Men nogle fra Århus byråd var modstandere af de skjulte optagelser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu