Klimaforandringer | Opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
SA skr. Prøve – Victor Juhl Finninge
- Fællesdel - 1a
- Fællesdel – 1b
- Delopgave B:

Uddrag
I alderen 18-29 år har større tendens til at være oplyst omkring de klimaforandringer som verden udsættes for.

Unge danskere i alderen 18-29 år har større sandsynlighed om at være mere klimabeviste på baggrund af at de er opvokset med at vi skal huske, at tage hensyn til klimaet og passe på vores planet

ellers vil vores kommende generationer ikke have så langt igen. I forhold til de ældre aldersgrupper som kommer efter alderen 18-29 år

har større tendens til ikke at gå lige så meget op i klimaet som den yngre aldersgruppe, fordi de ikke er vokset op med det på samme måde som den yngre aldersgruppe er, da der ikke var lige så stor fokus på klimaet før årtusinde skiftet.

Dette kan både være på baggrund af at man ikke havde særlig stort fokus på det før årtusinde skiftet samt analyser og givende redskaber til, at analysere og måle hvilke konsekvenser den globale opvarmning har for vores planet.

Hvis vi tager henhold i tabellen, så kan vi også aflæse at aldersgruppen 18-29 år er dem som har færrest procenter på

”ingen betydning og mindre betydning” ud af alle aldersgrupperne og dette kan være på grund af at de er mere klimabeviste end de ældre aldersgrupper.

Personer med en lang videregående uddannelse havde deres valg af stemme til Folketingsvalget i 2019 en stor betydning når det kom til klimapolitik.

Målgruppen med en lang videregående uddannelse indenfor tabellen med ”stor betydning” har de højeste tal i hele tabel 2 - Stor betydning 31,8 38,4 27,5 25,7 34,8 41,2.

Dette kan være på baggrund af at borgerne med en lang videregående uddannelse har større tendens til at følge med i statistikker, nyheder og læse avis, hvor de kan blive oplyst omkring hvilke klimaforandringer som sker på planeten.

---

De mindre partier på både venstre og højrefløjen har ikke særlig høje variationer fra den seneste måling og til det reelle valg i forhold til stemmer.

Dette kan være på baggrund af at vælgernes interessefaktor ofte vil være den samme overfor det mindre parti som de plejer at stemme på, hvor partiets ideologi sandsynligvis ikke ændrer sig drastisk på grund partiets kernevælgere.

Jo større et parti er og hvor troværdigt partiet er, jo større sandsynlighed er der for at opinionsfaktoren vil blive modtaget bedre blandt dets kernevælgere.

Dette er dog ikke tilfældet for Socialdemokratiet som oplevede en drastisk nedgang fra 33,4 ved den seneste måling og ved valget fik de 25,9.

De oplever herved en statistisk usikkerhed på 2,9 og dette kan skyldes ændrer i opinionsfaktoren, hvor det ikke er blevet taget godt imod blandt dets vælgere.

Det samme sker for partiet Venstre som ligger på 11,2 ved den seneste måling og ved selve valget 23,4 med en statistisk usikkerhed på 2,6.

Dette kan være på grund af at Venstre kan have kommet med et nyt standpunkt som blev taget godt imod overfor vælgerne og på denne måde skabe statistisk usikkerhed.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu