Kina overvågning | Teknologi

Opgavebeskrivelse
1. Redegør for teknologien bag ansigtsgenkendelse.

2. Hvad mener I om Politiets brug af ansigtsgenkendelse til forebyggelse og opklaring af forbrydelser? Kan I se nogle problemer forbundet med denne brug af teknologien. Både for jer personligt eller for hele samfundet? Hvilke?

3. Kom også med et bud på hvorledes teknologien kan udvikles til at blive brugt i andre sammenhænge. F.eks. her på U/NORD

4. Kan teknologien misbruges? Hvordan?

5. Redegør for artiklen og vurder om noget tilsvarende kunne ske i Danmark og argumenter for jeres holdning?

6. hvilke andre måder tror I at, vi, som borgere, bliver overvåget på?

Uddrag
Artiklen omhandler hvordan Kina overvågnet borgerne i deres samfund. De har lavet et socialt pointsystem der skal hjælpe myndighederne med at opdrage kineserne. Det handler om at skabe kontrol over samfundet.

De overvåger bl.a. ved at bruge kamera med ansigts genkendelse. Alt efter hvor mange point du har som borger giver det mulighed for f.eks. at benytte fly eller søge bestemte job.

Der mange kineser måtte ikke rejser eller køre i toget. Kina vil gerne have overvågningskameraer og forventer at have 626 millioner i året (2020).

Den kinesiske kunster Deng Yufeng mener at det meget let og købe personligt oplysninger.

Han lavet en udstilling hvor han viste oplysninger om 346.000 borgerer, den udstilling lukkede efter bare to dage da myndighederne ikke havde kontrol. I Kina bruger man også overvågne til at afhjælpe trafikpropper og sikker en mere flydende trafik i landets mange millionbyer. Når man handeler på internatet i Kina, møder man de digitale overvåninger som f.eks. hvis du benytter en webshop husker den dine seneste valg.

Vi tænker ikke at den måde overvågnings samfundet fungerer på i Kina nogensinde kommer til at ske i Danmark, da vi værner meget om privatlivets fred.

Men i Danmark findes der også overvågning, men det forgår bare på en anden måde. I Danmark er der omkring 1,5 millioner overvågningskameraer. Kameraerne er installeret i både private boliger, virksomheder og hos myndigheder og politi.

Der er forskeligt måder som kan overvågner samfundet i Danmark f.eks. når folk bruge en apps på deres telefon, her give man ofte personlige oplysninger for at tilmelde sig og på din måde bliver man overvågnet i dagligdagen. Hver gang en borger benytter sit betalingskort bliver det også registret og på din måde kan man overvåge borgerens mønster.

I Danmarks lufthavne findes der også overvågning, her fungerer det som et sikkerhedsmæssigt tiltag. På den måde kan man overvåge hvem der kommer ind i landet, disse optagelser kan benyttes hvis det senere hen blive nødvenligt.

Vi mener også overvågning kan være en stor fordel for et samfund som Danmark, især hvis det gælder til at hjælpe med opklaring i kriminelle handlinger. Det er dog vigtigt med en balance i formen af overvågning, så det ikke bliver social kontrol som artiklen om Kina viser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu