Kan det passe at skole elver er så presset | Analyse

Indledning
De ældste skoleelever er pressede, stressede og bange for at fejle, viser en ny undersøgelse.

Men nu lyder opråbet fra flere forskere, at fortællingen om præstationssamfundet og børn og unge, der mistrives, er overdrevet og kørt af sporet de senere år.

12 -tals-piger, præstationssamfund, perfekthedskultur og psykisk mistrivsel. Det er nogle af de ord, der de seneste år er blevet brugt til at beskrive de udfordringer, som mange af nutidens børn og unge slås med.

Indholdsfortegnelse
Børns Vilkår: Problemer ikke fiktive

Uddrag
Fortællingen om vores pressede ungdomsgeneration kan være så selvforstærkende, at en stor del af pigerne og drengene tror, at det er en sandhed.

Derfor angiver de i spørgeskemaer i den slags undersøgelser, at de føler sig pressede,« siger hun og fortsætter: »Hvis vi ikke talte om de unge på denne måde, tror jeg ikke, at så mange ville angive, at de var pressede af at skulle præstere.

Jeg mener, at fokusset på præstationssamfundet er overdrevet - specielt i forhold til præstationer i skolen.

« Eksperterne fortæller, at der ikke findes en stor undersøgelse, der konkluderer, at unge mistrives mere i dag end tidligere.

Den eneste undersøgelse, der over en længere årrække har målt børns trivsel, er Skolebørnsundersøgelsen, der siden 1984 er blevet udarbejdet hvert fjerde år.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu