Vil man passe ind i den danske kultur, så tag en øl i hånden

Alkohol kulturen | Essay

Indledning
I Dyrehaven er der hvert år en tradition for gymnasierne efter sommerferien, at man mødes og drikker. Så starter man skoleåret ud med et brag. Det er en norm, at alle drikker så meget man kan, og desto fuldere jo bedre. Det er en puttefest, hvor man beder alle de nye 1.g’er velkommen til gymnasietiden.

En ny tid er i vente med mange nye bekendtskaber og fester. For mange ender det også galt.

Flere ankommer på hospitalet døddruknet, samt piger, som er blevet forulempet. Men selvom disse ting sker vært eneste år, møder der stadigvæk tusinder af unge op for at feste. Der er tidligere blevet nævnt, at denne galskab skal stoppes, og at der ikke skal foregå druk og stoffer i dyrehaven.

Men denne tradition er noget unge, ser frem til, når man starter med at drikke i 8.klasse. Mange mener også, det er forkert at der bliver serveret alkohol til gymnasiefesterne, da mange stadig væk er under 18 år, når man starter på uddannelsen. Og at tage en uddannelse ikke skal samles med druk.

Men igen festerne er det, man ser frem til ved at gå på gymnasie. At komme til store fester med mange mennesker man ikke kender, samt kendte personer der kommer og optræder. Unge ser ikke frem på samme måde til at få en uddannelse, gode karakterer men til festerne, nye bekendtskaber og minder.

Uddrag
Alkoholvanerne her i Danmark er en vigtig del af den danske kultur. Det er normerne for danskerne at drikke. Vi lærer fra starten af ens barndom, at alkohol ikke er et tabu, men en del af vores traditioner og kultur. De danske unge er nogle af dem, som drikker mest i Europa, hvilket også viser hen til vores traditioner.

Traditionerne er at vi drikker, når vi fejrer. Der bliver drukket til alt hvad vi fejre, om det så er de unge, voksne eller de ældre. Der bliver drukket til alle de højtidlige tidspunkter på året. Så når juletiden, påsken eller nytår rammer, så skal der købes ind af diverse drikkevarer. Vi drikker, når vi skal fejre fødselsdag, bryllup, konfirmation.

Det er meget normalt, at når du bliver 16 år, så skal du fejres med 16 shots. Bliver du gift, starter man ud stille roligt, men senere ud på aftenen bliver alle mere og mere beruset. Og for mange bliver de første genstande drukket til ens egen konfirmation, hvor man senere ud på dagen danser med sin fulde familie og venner.

Ud over de traditionelle tidspunkter at få alkohol inde bores er der sportsbegivenheder, når man er færdig med eksamenerne eller et nyt job. Under en fodboldkamp har man en øl i hånden, når kampen er færdig, og ynglings holdet vinder, så skal man videre i byen og fejre det.

Unge fejre når de er færdige med deres eksamener, om det er 02 eller 12 man fik, skal ikke holde en tilbage. Mens når man bliver ældre, tager man en tur i byen med ens venner for at fejre det nye job.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu