Kærlighed i lyrik | 10 i karakter

Indledning
I norden har sagaer altid spillede en vigtig rolle i forbindelse med kærlighed i adskillige fortællinger. Nogle af de mest berømte og anerkendte lyriske værker i verden handler om kærlighed.

Et godt eksempel kunne være "Romeo og Juliet", som er et af de mest berømte værker. Ud over de ældre tekster er det også et meget hyppigt emne i moderne popmusik, rap, hvor det enten fremstilles positivt eller negativt.

Vi ser ofte, hvordan især moderne sanger skriver om hjertesorg i modsætning til, hvordan kærlighed blev fremstillet i gamle dage.

Kærlighed fremstår i alle former for poesi i stort set alle litterære perioder. Imidlertid har kærlighed altid været utroligt fremtrædende i poesi.

"Med naturen" (1985) af Henrik Nordbrandt og "Til en veninde" (1883) af Emil Aarestrup er eksempler på kærlighedens rolle i poesi.

Uddrag
"Med naturen" er skrevet af Henrik Nordbrandt. Digtet er en hyldest til en kvinde han elsker. Digtet begynder med verset: “Med naturen, det billige bras vil jeg ikke sammenligne dig” (S.1,L.1).

Dette citat nedbryder temaet for mange ældre digte, især dem fra den romantikken. Digte fra den romantik handler ofte om den danske natur og hvor smuk den er.

Den første halvdel af digtet "Med naturen" er fyldt med sammenligninger. Det kan genkendes ved brug af ordet "ligesom". I digtet bruges det til at beskrive hans kærlighed til kvinden.

Normalt ville man forvente, at et kærlighedsdigt indeholder positive sammenligninger, for eksempel hvor kærlighed eller kvinde sammenlignes med naturens skønhed eller noget overnaturligt, som f.eks. engle og gudinder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu