Juridisk Abort | Analyse | Thomas Søbrik Petersen

Indledning
I dagens Danmark har begge forældre forsørgelsespligt over for deres barn, uanset om de bor sammen med barnet eller ej.

Det betyder at hvis man som forældre har et fællesbarn, men barnet kun bor hos f.eks. moren, er faren stadig tvunget til at betale et bidrag til barnets forsørgelse, til barnet er fyldt 18 år.

Men det er langt fra alle danskere, der er enige med den ordning. En af de mange uenige er professoren i etik

Thomas Søbrik Petersen, som tilbage i 2016 d. 15. februar skrev en artikel i Politiken ”Hvorfor skal Adam betale børnepenge, når Eva har bedraget ham?”

Uddrag
Thomas Søbrik Petersen har valgt at skrive sin artikel i politiken, for at ramme en bestemt målgruppe, med et bestemt formål.

Målgruppen der læser Politiken, er meget jævnt fordelt. Det er ca. 50% kvinder og 50% mænd, hvor aldersgruppen for mænd er omkring 40 år, og aldersgruppen for kvinder er omkring 50 år.

Hans formål med artiklen er jo at han gerne vil formidle emnet ”juridisk abort” til så mange som muligt.

Derfor er Politiken en god platform at skrive om indholdet på, da læserene er over 18 og på den måde kan stemme om en samfundsændring.

I modsætning til et socialt medie, ville målgruppen højst sandsynligt være under 18 og derfor ikke have mulighed for at stemme.

Etikeren bruger ikke kun retoriske virkemidler, han gør også brug af sproglige virkemidler, så som overdrivelser. Hans første eksempel i tekste med Adam og Eva er en smule overdrevet, hvilket han også selv nævner.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu