Jonas T Bengtsson | Analyse

Indledning
Jonas T. Bengtsson laver socialrealisme. Den slags, der udviser empati og solidaritet med de mennesker, der af den ene eller den anden grund er endt på samfundets bund.

Hans litteratur er realistisk og tager sine emner seriøst, og han skriver i et sprog, der er nøgternt, observerende og yderst detaljeret.

Han er en forfatter, der har lavet sin research grundigt og bruger sit skrivetalent til at tale med en stemme, der ellers er meget let at overhøre i vores samtid.

Han fortæller nemlig historier om de mennesker, der har for travlt med at overleve til at de kan komme til orde i offentligheden.

Indholdsfortegnelse
Om Forfatteren Jonas T Bengtsons forfatterskab:
Genrer og tematikker

Aminas breve
Skizofrent klarsyn - Identitet vs. Skizofreni
- Kritik af sundhedssystemet:
- På kanten af samfundet:
- Ned i teksten:
- Pligtetik/konsekvensetik

Uddrag
Undervejs i romanen møder vi de psykisk syge, narkomanerne, hashklubgæsterne, hælerne og drankerne, der lever side om side med et parallelsamfund, normalsamfundet. Alt sammen skildret med empati og solidaritet.

Man møder eksempelvis en hæler, der primært er i branchen for at få besøg af folk, som han kan hygge, drikke en bajer og ryge noget tjald med.

Alle sammen præsenteres de fordomsfrit som mennesker, hvis motiver her i livet er som alle andres: anerkendelse, venskab og overlevelse.

Fordomsfrit beskriver han deres tilværelse og fælder ingen dom over junkien, der efterlader sin søn hos Janus på en McDonalds, mens han jagter et fix i Vesterbros gader. De er mennesker, ligesom ham selv, der lever på kanten af samfundet. Kap 21

Og så er der Johannes der går ned mod sin arbejdsplads foran Hovedbanegården (s. 46) David der bor i kælderen, og alle de andre skæve eksistenser vi møder igennem bogen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu