Isolering af DNA fra løg og Tomat | Bioteknologi

Indholdsfortegnelse
Formål
Teori
Materialer
Metode
Resultater
Diskussion
Konklusion

Uddrag
Isolering af DNA fra celler er første trin i mange molekylærbiologiske undersøgelser. Denne fremgangsmåde er en meget generel metode, der kan anvendes på mange celletyper, der indeholder en vis mængde DNA.

Princippet i metoden er at man først ødelægger cellemembraner og kernemembraner med et vaskemiddel for at få DNA ud af kernen og cellen.

Herefter tilsættes NaCl for at gøre DNA molekylerne neutralt ladet. Derefter opvarmer man DNA for at ødelægge enzymer, som findes i cellen, og som kan nedbryde DNA (DNAaser).

Herefter ødelægger man plantevævet, fx cellulose, mekanisk ved at blende det og dermed skære det i stykker. Celledelene adskilles ved at filtrere opløsningen.

DNA og opløselige proteiner bliver i den frafiltrerede væske. Med et enzym fjerner man proteinerne (histoner) som DNA er rullet op omkring, og endelig tilsætter man isafkølet alkohol, som gør at DNA bliver synlig i væsken.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her