Indledning
Inverse er en australsk kortfilm af instruktøren Liam Connor. Kortfilmen er fra 2014 og varer 7 minutter og 5 sekunder. Den er produceret af filmproduktionsfirmaet Pixelframe.

De medvirkende er Luisa Prosser (Lisa), Christopher Sommers (John), Kaylea Caulfield (datter) og Olivia Meskell (Lisas dobbelt).

Kortfilmen handler om en kvinde, Lisa, som vågner på en vej efter at være kommet til skade. Tiden står stille og ingen bevæger sig. Hun befinder sig i en form for tidslomme, hvor ingen kan se hende.

Vi finder ud af, at hun er død og ser sig selv få minutter inden uheldet sker. Hun er sprunget ud på vejen for at redde hendes datter. Datteren er løbet ud efter en bold og Lisa redder hende ved at hoppe ud foran bilen.

Uddrag
Der gøres brug af reallyd, hvilket er med til at gøre kortfilmen mere virkelig og mere levende. Eksempler på reallyd er bilerne på vejen, som både er on- og off screen lyd og døren på toilettet, som åbner og lukker, det er on screen lyd.

Derudover er der dialog mellem hovedkarakteren Lisa og bipersonen John. De snakker om deres forhold, John mener at det ikke er sundt og han synes det er hårdt, han kan ikke klare det længere.

Lisa prøver på at redde forholdet mellem dem ved, at overtale John til at det nok skal gå. Men de ender med at slå op og herefter spilder Lisa kaffe ned på sig selv og deres samtale er slut.

Jeg mener, at kortfilmen er bygget op af tre-akter-modellen, fordi det er en simplere udgave og der er et start-, mellem- og slutstykke i hver scene. Jeg vil give et eksempel på hvordan en af scenerne er opbygget med denne model, og det er scenen fra 00.00 til 01.55.

Starten er hvor vi ser Lisa ligge på asfalten og herefter vågner hun op. Mellemstykket er her hvor hun går lidt forvirret rundt

og prøver på at finde ud af hvor hun befinder sig og hvad der er sket med hende. Slutningen er hvor hun kravler gennem spejlet, som fungerer som en slags portal.