I et forhold med | Analyse | 10 i karakter

Indledning
Lydfortællingen hedder “I et forhold med” og er produceret af Third Ear i 2013. Historien er fortalt af Krister Moltzen og Amanda Kastrup og handler om

hvordan Amanda Kastrup blev snydt og manipuleret af Casper Rieper-Holm. Tim Hinman har lavet lysdesignet og han er også redaktør for lydfortællingen.

Indholdsfortegnelse
Dramaturgi:
- Monteringen:
- Berettermodellen:
- Anslag:
- Præsentation:
- Uddybning:
- P-O-N-R:
- Konfliktoptrapning:
- Klimaks:
- Udtoning:
- Lineær fortælling og forholdet mellem den fortalte tid og fortællertiden:
Spændingsbegreber:
- Varsler:
- Overraskelser:
- Clifhangers:
- Hooks:
- Afbrydelser:
Stemmer:
- Karakteristisk af Amanda og hendes stemme:
- Artikulation og udtale:
- Tempo og pauser:
- Klang:
- Karakteristisk af Casper:
Karakteristisk af Kristers stemme:
- Artikulation og udtale:
- Tempo og pauser:
- Styrke:
- Styrke:
- Amandas stemme i forhold til Kristers:
Lyde:
- Eksempler:
- Scene analyse:
Fortolkning og perspektivering:
- Fortolkning:
- Vurdering:
- Perspektivering:
Sammenligning af lydfortællingerne:
- Dramaturgi:
- Lyde:
- Stemmer:

Uddrag
Monteringen:
Lydfortællingen er monteret sådan, at Krister fortæller lidt af historien og derefter uddyber Amanda og fortæller om hendes oplevelse af det.

Berettermodellen:
Anslag: Anslaget er fra 00:00-01:50, hvor han fortæller om, hvorfor han godt kan lide kærlighedshistorier og hvad der gør kærlighedsfilm gode.

Præsentation: Præsentationen er fra 01:50-03:20. Her bliver vi præsenteret for Amanda, Casper, deres kærlighedsforhold og hvilke 7 problemer de vil løbe ind i.

Uddybning: Uddybningen er fra, da hun begynder at skrive med Casper og hans familie og venner til, at han flytter hjem til hende.

Her bliver der fortalt om, hvordan Amanda og Casper er kommet i kontakt. Derudover bliver der også fortalt at Caspers familie og vennekreds er snobbede og gerne vil vide

hvem hun er. Til sidst bliver, der også fortalt om problemet med Caspers datter og ekskone.

P-O-N-R: Point of no return er, da Amanda inviterer Casper til at bo hos hende og da hun skaber en tæt kontakt med Caspers datter. Dette er Point of no return, fordi hun ikke rigtig kan komme ud af den konflikt, som vil komme.

Konfliktoptrapning: Konfliktoptrapningen er fra, da Casper flytter ind hos Amanda til, at bankdamen ringer til hende. Her bliver, der blandt andet fortalt om deres ferie sydpå

hvor glad Amandas datter er for Casper, om ekskæresten, som storker hende og om, hvordan Casper har tjent penge igennem salg af Narko.

Klimaks: Klimaks er fra, da bankdamen ringer til Amanda og til hun ringer til politiet og melder ham. Her bliver der fortalt om

at Casper har hævet flere hundredtusinder penge på hendes konto med en underskrift, der ikke var Amandas. Her får man også at vide, at Casper Kastrup slet ikke er den han udgiver sig for at være.

Udtoning: Udtoningen er der, hvor Amanda prøver at finde ud af, hvem Casper Rieper-Holm er og hvordan han har snydt hende.

Lineær fortælling og forholdet mellem den fortalte tid og fortællertiden: Fortællingen er lineær, fordi vi får tingene fortalt i en kronologisk rækkefølge, altså den rækkefølge, som tingene er sket i.

Det har den effekt, at historien bliver mere overskuelig, idet man bedre kan få tingene til at hænge sammen.

Hvis fortællingen ikke havde været lineær, ville man måske have svært ved at binde historien, da der sker mange forskellige og vigtige ting i historien.

Den fortalte tid strækker sig over lang tid. Vi mener, at historien strækker sig over ca. 3 måneder. Fortæller tiden er også lang, idet den varer 1 time og 6 min. I og med den varer lidt over 1 time gør det også, at historien bliver mere detaljeret.

Forholdet mellem den fortalte tid og fortællertiden er som sagt stort. Det giver den effekt, at man føler at man får de vigtigste ting at vide

selvom forholdet mellem den fortalte tid og fortællertiden er stor. Hvis fortællingen havde været mere detaljeret og dermed længere, ville man måske havde mistet lytteren.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu