Hvorfor er kvinder så kedelige | Dansk artikel | Christina Yoon Petersen

Indledning
”Kvinder udretter aldrig rigtig noget vigtigt”, det er starten på artiklen skrevet af Christina Yoon Petersen, som mener, at nutidens kvinder er gået hen og blevet for indholdsløse og hverdagsagtige. Hun siger, de bruger tiden på nyttesløse ting som ”tøseaften” og ikke stiller nok krav til sig selv. Netop igennem artiklen forsøger forfatteren at påvirke kvindefolket med denne anmærkning, til at kæmpe for dem selv og bruge tiden på ting som deres job og familie.

Artiklen er skrevet den 16. september 2013, Politikken. I teksten fremgår hendes holdninger og budskab meget indlysende, også kaldt en opinionsartikel. Ved benyttelse af sammenligninger som fx kvinderne fra 60´erne til nutidens kvinder, påvirker dette også os som læser. Hun mener, at kvinderne i dag ikke værdsætter og misbruger de muligheder, kvinderne fra 1960´erne kæmpede sig til.

Uddrag
Hendes budskab kommer til udtryk gennem brug af patos, hvorved hun påvirker modtagerens følelser. I artiklen nævner hun nemlig nogle særdeles relevante emner såsom børn, bolig, mænd, mad og mode. Hun det mere personligt. På denne måde rammer hun nemmere sin målgruppe, og derved forstår de budskabet og tager det til sig. Der er også brug af etos, da hun selv er en kvinde.

Da hun selv er en kvinde, føles det mere troværdigt at læse, end hvis det havde været en mand. Der bliver skabt en form af forventningsetos, da Christina, som er kvinde, formentlig kan relatere til emnet på et andet niveau end en mandlig aktant.

I sproget bruger forfatteren meget negative ord og vendinger om kvinderne i dag, som fx. ”kedelige”, ”uinspirerede” og ”Nogle gange undrer man sig over, hvorfor kvinder har dette mærkelige behov for bare at tømme hjernen?”. For modtageren og læseren giver det en negativ opfattelse af dagens kvinder. Dette er også med til at appellere til patos, da det kan give en form for motivation hos læseren.

Afsenderen forsøger, at motivere modtageren til at acceptere den såkaldte påstand. Dette sker ved, at afsenderen spiller på modtagerens sympati. Omvendt bliver kvinderne fra rødstrømpebevægelsen rost til skyerne; hvordan de kæmpede for ligestilling og banede vejen for fremtidens kvinder. Her får vi et positivt indtryk af Christina Yoon Petersens mening. Mændene bliver også beskrevet med en positiv tilgang, og hun sætter kønnene op mod hinanden.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!