Indholdsfortegnelse
”Hr. Ebbes døtre” og deres hævn.
”Torbens datter” analyse
Sammenligning af ridderviserne

Uddrag
”Hr. Ebbes døtre” er en folkevise eller nærmere en riddervise, pga. at det er en folkevise er historien blevet overført fra mund til mund hvilket er grunden til at der ikke er en forfatter.

Handlingen er kronologisk opbygget hele vejen igennem, altså fremadskridende kronologi. Kort sagt omhandler den hr. Ebbe der rejser til rom og efterlader hans to døtre derhjemme.

Da de 2 døtres far ikke er hjemme, kommer hr. Bonild og hr. Skanild hen og voldtager dem og ved den handling opstår konflikten mellem de to slægter.

Allerede fra start kan man se at det er en riddervise og ikke en folkevise, da ridderviser bliver karakteriseret ved at der indgås slægtshævn. Efter voldtægten er de 2 døtre virkelig deprimeret.

´´Det mælte den ældste Søster, hun tog sig det rnest til Men:»Vi går os til Mølledam, vi synker os ned med Sten.«``

Dette citat fortæller om hvor lang ude den ældste søster er, hun er så langt ude at hun enten er nødt til at gifte sig med dem, begå selvmord eller slå dem ihjel.

På grund af at det kristne Europa i middelalderen blev selvmord anset som en af de værste synder man kunne begå. Man troede at selvmord var en direkte tur til helvede

fordi man blev straffet for at synde, og selvmord var den værste synd. Den yngste søster fik overtalt den ældste til ikke at dræbe sig selv, hendes begrundelse var igen et religiøst svar.

Svared det den anden,35for hun vidste bedre råd:»Lade vi det stande,til Gud det hævne må!« den religiøse side sig frem i historien, ved at datteren tror så meget på gud at hun er sikker på at de vil få deres straf.

Da deres far hr. Ebbe kommer hjem, hævner de sig de slår hr. Bonild ihjel ved kirkedøren og hr. Skanild ihjel ved alteret.