Gossip Girl analyse | Dansk

Indledning
Gossip Girl er en Amerikansk tv-serie, den blev sendt første gang på amerikansk tv i 2007. Siden da er serien også at finde på dansk tv, og på streamingstjenester. Serien er baseret på Gossip Girl bøgerne, der er skrevet af Cecily von Ziegesar. Seriens store fokuspunkter er emnerne, konflikter, det gode/onde samt følelser. Konflikten i dette klip er primært mellem Serenas bedstemor og Dan, Serenas kæreste. Bedstemoren, som ikke mener at Dan er god nok til familien, dette mener hun formentlig fordi Dan kommer fra en lavere miljøklasse end Serena og hendes omgangskreds.

Uddrag
Hvis vi kigger handlingsmæssigt, består klippet af 4 scener. Den første scene foregår i en elevator, her ses Dan og Serena stå og snakke sammen. Deres kærlighed til hinanden kan man se med det samme, da de smiler og holder øjenkontakten med hinanden under hele samtalen. Samtalen er taget ud af kontekst, da vi starter midt i en samtale, men det lyder til at Serena har overtalt Dan om at tage med til det her te-selvskab, da han svare, at han vil gøre alt for en gammel bedsteforælder.

Inden de går ind til selvskabet, ender scenen med et kys. Billedbeskæringen under samtalen er halvnær billede, og der bliver gennem hele scenen gjort brug af håndholdt kamera, dette gør så ”os” som seer, føler at vi er mere til stede. I forhold til klipningen bliver der gjort brug af korte klip, mellem Dan og Serena når samtalen er i gang. Her bliver der igen filmet bag personen der bliver snakket til, og det giver igen følelsen af at man som seer er til stede. Linjerne og baggrunden er med til at pointere den rolig- og behagelighed der er i scenen. Der er ikke nogle linjer der er forstyrrende og en meget behagelig baggrund.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu