Indledning
Gartnerriet PKM er en dansk produktions virksomhed, som producere potteplanter under varemærket ”FAIRYTALE FLOWERS”. Virksomheden PKM producere alle deres vare i store og moderne væksthuse. Virksomheden vil gerne prøve at opnå større produktion, og har er dermed begyndt at investere i robotter/maskiner som skal øge deres produktion.

PKM er det første danske gartneri som har anskaffet sig en fuldautomatisk pakkeanlæg. Virksomheden investerede i 2017 på en fuldautomatisk pakkeanlæg som skulle hjælpe virksomheden med at producere flere blomster.

PKM besluttede sig i 2017 at investere mere end 20 millioner i en fremtidssikrende maskine som skulle sikre, at hvis lønmodtagerne skulle stoppe, så ville de have en nødplan.

I artiklen siger virksomheden at de på en dagligdag producere mellem 20.000 og 25.000 planter, men at inde længe vil de kunne producere det dobbelte.

Ifølge PKM producere maskinen 50.000 planter på et døgn, som ca. er hvad 25-30 sæsonarbejdere kan nå på et døgn.

Uddrag
Fordelene ved variable omkostninger er, at de er afhængige af afskrivningen. Hvis afskrivningen stiger så stiger de variable omkostninger og , hvis de variable omkostninger falder, falder afskrivningen. Det betyder at hvis det ikke går så godt for virksomheden kan de begynde at producere mindre og bruge mindre penge på vaiable omkostninger.

Det gode ved at PKM har variable omkostninger er at man kan se hvor meget de rent faktisk producere, og det kan man se både ved at deres udgift, som er indpakning og hvor meget de fragter ud.

Det gode ved at have kapacitetsomkostninger er at man kan begynde at udvikle nye ideer til at spare på lønmodtagere og, hvordan man kan begynde at øge arbejdskraften for hvert enkelt virksomhed.