Gaden | Noter Analyse | Emil Bønnelycke

Indledning
Futurismens hyldest til storbyen moderne udvikling samt begejstringen for fart, teknik og storbyslivet, som skaber et blikfang i storbyens kaos samt tumult.

Det centrale for strømningen var ideen om at vende sig væk fra fortiden og orientere sig mod fremtiden for at prise udviklingen i storbyen.

Dette portrætteres i digtet ”Gaden” skrevet af forfatteren Emil Bønnelycke, som udkom som en del af digtsamlingen Ild og Ungdom i 1917.

I sammenfletning med digtet ”Gaden” bruges digtet ”Når engle bøvser jazz” skrevet af Peter Laugesen i 1998, for at lave en komparativ analyse.

Indholdsfortegnelse
Skriveforløb 2
- Indledning
- Analyse

Skriv A
- Opgave 1
- Opgave 2
- Opgave 3

Uddrag
Hvad bruges citaterne til og hvorfor kan man sige at skribenter har snublet?
Skribentens første citat bruges til at underbygge, at Ejner bliver beskrevet som værende en arbejderdreng, dog snubler skribenten, da han ikke forklarer citatet og viser hvorfor netop dette citat beskriver at Ejner er en arbejderdreng.

Skribentens andet citat bruges ikke aktiv, da citatet blot gentager det skribenter allerede har skrevet i stedet for at det underbygger, det han har skrevet.

I stedet kunne det med fordel bruges i starten og derudfra kunne skribenten analyser, hvor citatet så vil blive brugt aktivt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu