Indledning
Det er med udgangspunkt i freetrailers succes i Danmark og Sverige at de vælger at fortsætte deres indtræden på flere nye markeder. Derfor er det et internt proaktivt motiv der ligger til grunde for deres eksport.

Det er internt fordi at det er noget de selv har besluttet fordi at det er gået så godt for dem på de andre markeder, så nu beslutter de selv at rykke videre på nye markeder.

Det er proaktivt fordi at det er noget de gør i håb om at det kommer til at gå bedre for virksomheden, og fordi at de gerne vil blive større. Det er ikke noget de bliver presset til, men tværtimod er det en beslutning de selv har taget for at opnå mere vækst og indtjening.

Uddrag
Produktet egner sig ret godt til eksport fordi at det er meget relevant for alle butikskæder og butikker der sælger større ting, der er vanskelige at fragte hjem i bilen. Derfor er der lige såvel et potentiale på de udenlandske markeder som der er på hjemmemarkedet.

Butikskæder som IKEA og Bauhaus ville være potentielle samarbejdspartnere for Freetrailer, og de er allerede etableret på de markeder som Freetrailer gerne vil indtræde på, derfor har de allerede nu samarbejdspartnere der er interesserede i at de indtræder på andre markeder som f.eks. Tyskland og Norge.

De er en handelsvirksomhed i det omfang at de køber trailere fra en trailerproducent og sætter reklamer på og sælger dem videre til butikkerne.

Men deres produktion ligger i at sætte reklamerne på siden, og det er ikke noget der ville holde Freetrailer fra at gå internationalt. I dag har de over 1500 trailere i omløb, så de har ikke noget problem med at skaffe trailere og sætte reklamer på.

Personalet er meget stærkt fokuseret på at virksomheden skal udvikle sig fra dag til dag, de siger selv at hvis ikke de udvikler sig så afvikler de sig.

De har vundet gazelleprisen 7 gange, og det siger Allan sønderskov, som er CEO i Freetrailer, at det er med til at motivere deres personale rigtig meget, at deres arbejde har været med til at bringe virksomheden fremad, og derfor er personalet rigtig motiverede og klar til at virksomheden skal vækste hver dag.