Fra København til New York | Lagkagehuset

Opgavebeskrivelse
1. Redegør for en eller flere relevante problemstillinger fra artiklen om: "Fra København til New York: Lagkagehuset bager på nye butikker" fra Berlingske den 8. juni 2018

2. Udvælg og redegør kort for relevante teorier og modeller, som du vil benytte i analysen af en eller flere problemstillinger fra opgave 1

3. Analysér en eller flere af problemstillinger ved hjælp af de valgte teorier og modeller

Uddrag
Leverandører
I branchen er der mange alternative leverandørmuligheder, altså mange substitutionsmuligheder, det vil sige at forhandlingsstyrken overfor leverandøren er god. Hvilket er positivt for Lagkagehuset.
Kunder

I branchen har kunderne en høj forhandlingsstyrke, da der er mange andre alternativer. På markedet er der mange små, som store virksomheder, der tilbyder lignende produkter til forskellige priser, hvilket gør det nemt for kunden at udskifte Lagkagehuset. Når det kommer til produktionsudvikling, har Lagkagehuset, dog en bedre forhandlingsstyrke, da de sørger for det traditionelle håndværk.

Potentielle indtrængere
Bager og konditor branchen er ikke en branche, der er specielt kapitalkrævende, og derfor er der en stor trussel fra mulige nye konkurrenter. Dog ser man mange små bager lukke på stribe, da de ikke kan hamle op med de store kæder, såsom Lagkagehuset. Derfor er små nystartede bager ikke Lagkagehuset største konkurrenter.

Substituerende produkter
Noget der bliver mere og mere fokus på i verden er sundhed. Derfor kan substituerende produkter være yoghurt, havregryn og grøn, som er produkter der kan substituere morgenmad. Derudover vil det ikke være svært for kunden at udskifte Lagkagehuset med de substituerende produkter, da loyaliteten i branchen ikke er stor.

Konkurrencesituationen i branchen
Konkurrencen i New York er stor. Det er den fordi der er utrolig mange andre lignende forretninger, som f.eks. Starbucks eller bagerier. Derudover er truslen i både substituerende produkter og kunder stor, da loyaliteten i branchen er lille. Mindre truende forhold er potentielle indtrængere, da Lagkagehuset er en stor kæde, med stor erfaring og viden.

Lagkagehusets største konkurrenter vil være de virksomheder, som allerede har en stor markedsandel, som blandt andet Starbucks. Leverandører er ikke en stor trussel for Lagkagehuset da der er mange substitutionsmuligheder.

Alt i alt kan der ses ud fra PEST-analysen, at der er muligheder på markedet i forhold til de unge og den gennemsnitlige indkomst. Dog bliver det svært at komme ind på det nye marked, da der er meget konkurrence, og allerede store virksomheder, som har en stor markedsandel. Derfor bliver Lagkagehuset være nød at føre en masse markedsføring i New York, for at gøre målgruppen klare over den nye åbning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu