Indledning
Flere små og mellemstore virksomheder vælger at droppe deres CSR-rapportering, selvom behovet for at rapportere om bæredygtighed stiger.

Denne ærgerlige tendens, vil formentlig ændre sig, da det ikke kun er noget NGO’erne efterspørger, men flere investorer og andre interessenter.

Flere eksperter fortæller, at hvis vi ikke ændrer vores nuværende forbrug, vil vi opleve en mangel på råstoffer. Det høje forbrug kan få alvorlige konsekvenser for os i fremtiden.

Indholdsfortegnelse
Kan det lønne sig at tænke bærdygtigt som virksomhed?
Bekymringen blandt CSR-rapportering
Hvorfor falder virksomheder fra, på trods af fordelene?
Hvilke fordele findes der ved CSR-rapporten?
Den rette vej?

Uddrag
CSR er et stort ukendt område, så mange virksomheder er meget forsigtige med at træde ud i det. Dette er blandt andet fordi, det er svært at forsvare hvis man har udmeldt ambitiøse langtidsmål, som ikke kan indfris.

Det andet er at det sætter nogle forventninger virksomheden, som kan være svære at leve op til? Nogle virksomheder, er endda blevet beskyldt for ”greenwashing” og at udnytte CSR-faktoren.

Derudover er det også en virkelig tung opgave at lave en CSR-rapport, specielt for små virksomheder, da det kræver meget tid og ressourcer.

Dette sætter specielt små virksomheder i en svær situation, og hvis de vælger at afsætte tiden til rapporten, vil de i hvert fald gerne have at det skal give pote i den anden ende.