Forbruget i Danmark efter corona | IØ opgave –

Problemformulering
Hvordan sparker man gang i forbruget i danmark efter corona krisen og hvad har man gjort for at holde økonomien igang?

Indledning
Coronakrisen har skabt kaos iblandt os, både finansielt og sundhedsmæssigt. Efter corona er brudt ud er forbruget i Danmark faldet og det samme for aktivitetsniveauet.

Man forventede et stort fald i BNP på 3-10%. I Danmark har staten valgt at svare tilbage med hjælpepakker for at holde hånden under økonomien.

Hjælpepakkerne kan bare ikke gøre det hele og der er derfor brug for andre former for tiltag for at få gang i forbruget igen.

I den her opgave vil vi kigge på coronakrisens indflydelse og betydning for forbruget og forbrugertilliden i Danmark.

VI vil perspektivere situationen til USA, og vi arbejder ud fra den ovenstående problemstilling. Med de stadig mere omfattende forgreninger af coronakrisen forklarer vi,

hvad det betyder, taler om den økonomiske krise samt forklarer virkningen af coronaudbruddet på den danske økonomi og forbrugertillid. Derudover forklarer vi konceptet helikopterpenge.

Situationen og udviklingen i forbruget i Danmark analyseres for, hvordan man kan tage fat på konsekvenserne af coronakrisen. På dette grundlag analyseres økonomiske muligheder og værktøjer.

At den undersøger også, hvordan forbrugernes tillid kan øges og økonomisk vækst fremmes. Derudover perspektivere vi til USA.

Indholdsfortegnelse
International Økonomi Projektoplæg.
- Problemformulering:
- Indledning:
- Redegørelse:
- Analyse:
- Bilag 1
- Bilag 2

Uddrag
Udbruddet af coronavirus og nedlukningen af Danmark satte en stopper for en allerede velstående økonomi.

Før coronakrisen steg Danmarks forbrug, men det ændrede sig hurtigt. Mere end halvdelen af den danske befolkning reducerer deres forbrug til under corona

I dag har dette forhindret væksten i det danske samfund. Specifikt skønner Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD), at det forventede fald i produktionsniveauet hver måned, hvor produktionen stopper

svarer til et fald i to procent i den årlige BNP-vækst. Hvis du sammenligner dette tal med Nationalbankens prognose for BNP-vækst i 2020, forventer de

En stigning på 1,5% 15. Det betyder, at Danmarks forventede økonomiske vækst for hele året vil svarer til Danmark er lukket ned i bare en måned.

Lukningen af Danmark satte også sit præg på detailsalget. Samlet faldt detailsalget med 2%. Fra februar til marts, og der er risiko for, at den nedadgående tendens i detailsalget fortsætter.

Som et resultat har forbrugertilliden i april allerede vist sig at falde markant. Derudover var detailsalget i marts 2020 faldet med 3,7 procent.

Sammenlignet med marts 2019 er dette hovedsageligt et salg tøj hårdt ramt af Coronakrisen. Sammenlignet med marts 2019 udgjorde omsætningen tøj i produktgruppen med hele 51,1 procent lavere i marts 2020.

På trods af et generelt fald i detailsalget i marts drager mange brancher fordel af de nye forhold salg. Den ekstra tid derhjemme ser ud til at have påvirket forbrugsvanerne stykke.

Blandt andet, Salget af computere og tilbehør steg med mere end 80 procent Marts 2019. Desuden indikerer det også

at den nye hverdag er begrænset adgang til murstens butikker har fået danskerne til at handle online oftere. (Se bilag 1)

Coronakrisen har også en stærk indflydelse på aktivitetsniveauet i dansk økonomi aktivitetsniveauer styrtede ned.

Hvor stor afmatningen faktisk vil være i dansk økonomi er vanskeligt at evaluere. Der er dog nogle data, der kan give et tip.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu