Forbrugeradfærd efter corona | IØ opgave | 10 i karakter

Problemformulering
- Hvordan har den danske befolknings forbrugeradfærd ændret sig under Corona pandemien?

Indledning
Verden har haft mange globale kriser, dog er der ikke nogen af disse kriser som svarer til hvordan Corona pandemien har påvirket verden.

Selvom Coronavirussen er en sundhedskrise, så har den også sat et stort indhug i økonomien. Denne krise afhænger dog af, hvordan landets økonomi var før corona krisen meldte ind i landet.

Danmark er en af de lande der blev ramt af corona krisen på den økonomiske plan, hvilket har medført nogle drastiske tiltag, der har sat økonomien på pause, både for den civile befolkning og virksomhederne .

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
- Problemformulering: 3
- Problemstillinger: 3
- Metodeafsnit 3
Besvarelse af mine problemstillinger 4
- Redegørelse 4
- Samligning 4
- Analyse 5
- Vurdering 6
Konklusion 6
Litteraturliste: 7
- Bilagene 8

Uddrag
Redegørelse
For et år siden ændrede danskernes hverdag sig for alvor, Danmark fik lockDown for allerførste gang, grundet Corona pandemien.

Landets lukning har også sat et stort præg i danskernes forbrugeradfærd, hvilket har ændret den økonomiske tilstand i landet.

Forbrugeradfærden er temmelig vigtig for samfundsøkonomien, da forbrugeradfærden påvirker produktion af produkter, for jo mere der bliver købt af forbrugerne, jo mere skal der også produceres

hvilket også resulter i flere ansættelser. Hvis forbrugeradfærden derimod er negativ, er virksomheden nødsaget til at spare eller fyrer medarbejdere, hvor de personer bliver arbejdsløse og ender med at spare deres penge.

Under Corona krisen har forbrugeradfærden været rimelig negativ, hvilket har påvirket mange virksomheder til at lukke ned.

Hvert tiende job er direkte ramt af virksomhedslukning og hvor andre virksomheder mangler varer og kunder. Under denne krise, kan den økonomiske aktivitet lige nu være op til tredjedel lavere end normalt .

Samligning
Danmark har været gennem flere kriser, dog er der nogle kriser som prægede den danske økonomi mere end andre, som f.eks. finanskrisen i 2007-09.

Den systematiske Finanskrise satte sig et spor i den danske økonomi mange år efter. De positive konjunkturer i den danske økonomi, var i forvejen på vej til at løje af, inden den finansielle krise for alvor ramte ind i landet .

Finanskrisen påvirkede danskernes forbrug og opsparing, husholdningerne reducerede deres forbrug, hvilket vi også ser under den nuværende krise, Coronakrisen .

Under Corona-nedlukningen har danskerne i høj grad sparet op, hvilket man også så i finanskrisen.

Selvom finanskrisen og corona krisen har sine forskelligheder, så bliver der anvendt nogle af de samme løsninger, for at tackle den nuværende krise.

En af de samme løsningerne der benyttes i dagens krise, er hjælpepakkerne regeringen og Folketingets partier lancerede marts måned.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu