Fedt i chips | Kemirapport | Noter

Indholdsfortegnelse
Teori
Apparatur og kemikalier
Fremgangsmåde
Resultater og databehandling
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag
Formål
Formålet med forsøget var, at vi skulle bestemme fedtindholdet i chips og at vi kunne sammenligne vores resultater med tallene fra varedeklarationen.

Teori
Kartoffel chipsene indeholder fedt (planteolie), vi kan bestemme fedtindholdet ved adskillelse af stofferne og kan dermed vise, at varedeklarationen passer.

Vi vil adskille stofferne i chipsene ved hjælp af pentan (C5H12), fordi det er et godt opløsningsmiddel. Det er muligt at bruge pentan til at blande med chipsene, fordi de begge er upolære.

Grunden til, at vi også kan bruge pentan, er at det har et lavt kogepunkt på ca. 36 °c i forhold til fedtets høje kogepunkt. Det gør det nemt at destillere tingene fra hinanden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu