Indledning
Kortfilmen ”Far behind” er instrueret og produceret af Eigil Hedegaard og Tobias Gilbert i 2019. I denne analyse er der særligt fokus på de filmiske virkemidler.

Kortfilmen kommer ind på emnet om en fraværende far og det at være skilsmissebarn. En far skal være der fra start til slut, så hvad sker der når faren er lidt for ”far behind”?

Glemmer han hvad det hele handler om? Det gør denne far Micheal i hvert fald. Han har travlt med hans ene ”hit single” og derfor ender 2 timer for sent til ham og hans søns overlevelsestur, der skulle styrke deres forhold.

Endda også uden benzin-penge efter en bytur. Hvordan kan man rette op på det? Og hvad handler det egentlig om at være far?

Uddrag
Ellers bliver kortfilmen filmet i personernes højde og med et neutralt perspektiv, for at det skal virke mest neutralt.

Filmen foregår i kronologisk rækkefølge, der bliver derfor ikke klippet mellem flashbacks. Man ser heller ikke noget parallelklipning, det hele er klippet efter hvem der snakker og hvor de er.

Klipningen er meget neutral og man føler derfor sig mest som en flue på væggen, der bare er med over alt. Dog er der lidt hurtigklipning, da man følger den der snakker. Det ses ved fx 2.55-3.27, hvor man følger en samtale mellem Micheal og moren.

Generelt bliver meget af kortfilmen filmet med håndholdt kamera. Det kan ses ved at kameraet følger personerne meget, og det er en smule ”rystende”.

Det håndholdte kamera gør at man føler sig en del af det hele. Ved 4.52 ses der et eksempel, her løber de tre personer efter bilen. Man får derfor en følelse af ”kaos” og at man selv var der.

Generelt er lyset meget neutralt, da det meste kommer fra dagslys. Ved 10.10 bliver det nat, derfor er det mørk og svært at se. Her har de tænkt sig at tage deres ting tilbage, derfor er mørket med til at gøre det mere spændende.

Man får begrænset en af sine sanser og derfor også forstærket de andre. Derfor sidder man mere ”spændt” end de andre scener.