Indledning
Kortfilmen ”Far behind” er instrueret og produceret af Eigil Hedegaard og Tobias Gilbert i 2019. I denne analyse er der særligt fokus på de filmiske virkemidler.

Kortfilmen kommer ind på emnet om en fraværende far og det at være skilsmissebarn. En far skal være der fra start til slut, så hvad sker der når faren er lidt for ”far behind”?

Glemmer han hvad det hele handler om? Det gør denne far Micheal i hvert fald. Han har travlt med hans ene ”hit single” og derfor ender 2 timer for sent til ham og hans søns overlevelsestur, der skulle styrke deres forhold.

Uddrag
Kortfilmen foregår i Danmark, man er i et studie, på en tankstation og en mark. Den foregår i nutidens Danmark, hvilket gør at den er nem at relater til.

Man kan se at den foregår i nutidens Danmark, ved fx 0.35 hvor der vises et forholdsvis moderne studie setup med en Mac computer.

Udover det, har de også generelt meget ”moderne” dansk tøj på. Det hele er meget neutralt, så man har nemt ved at sætte sig ind i situationen.

Ved 8.28 ses et eksempel på frøperspektiv, her er de 3 personer fra tankstationen kommet for at tage hævn, hvor de beder sønnen om at tage tøjet af.

Man ser en af de tre nedefra for at få dem til at fremstå store og farlige. Der fremstår endnu et eksempel på frøperspektiv ved 9.03 hvor man kigger op på de tre unge, dels for at vise man ligger og gemmer sig, men også for at vise at de er ”farlige”.