Fantasyevangeliet | Analyse

Indledning
Fantasyevangeliet er et essay, som er skrevet Torben Grodal, som er filmprofessor. Titlen fantasyevangeliet hænger fint sammen med essayet, da teksten bærer præg af kristne henvisninger og symboler, i form af at Harry Potter er den udvalgte og det sociale hierarki, som finder sted i Ringenes Herre.

Uddrag
Generelt set er Torben ikke vild med, den underkastelse af moderniteten der er at finde, og den trængsel til at holde fast i de gamle normer.

Hvor han henviser og kritisere hele den måde Harry Potter er bygget op på, nemlig at troldmandsskolen er opdelt i fire huse, hvor et af dem er ondt, mens Potters selvfølgelig er godt

derudover foregår der en masse spionage og sladren om hinanden og der er uafbrudt folk, som bliver forrædere og arbejder for det onde, selvom de har en troværdig fremtoning.

Som sagt før er Torben ikke vild med det hierarki, som er at finde i Ringenes Herre, som skinner helt tydeligt igennem og som han så fint forklare med at ”nederst er de enfoldige bønder

habitterne, der lever deres glade, bondske liv i jordhulerne og øverst er troldmanden Gandalf at finde der fremstår som Moses eller Paven i samme høje person, bibelsk-skæggede og stavbærende person.

Man kan tydeligt mærke på ham, at han ikke synes om at det hele er så umoderne og minder for meget om det middelaldersamfund som fandt sted for mange år siden.

Gennem hele essayet er der generelt stor kritik af filmene, men også skaberne af bøgerne Harry Potter og Ringenes Herre, hvor han kritisere J.K- Rowling og J.R.R. Tolkien og deres måde at skrive på.

Han siger bl.a. om J.K-Rowling, ”at man skulle tro, at historierne var skrevet af en hertuginde og ikke af en arbejdsløs akademiker”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu