Indledning
Oppe i Norge der boede tre trolde, trolde far og trolder mor og lille Olle-Bolle. Den sang har vi vidst alle hørt på et eller andet tidspunkt under vores barndom.

Ligesom at de fleste af os har løbet rundt ude i skolegården, og leget far, mor og børn en gang i indskolingen eller børnehaven. Vi får allerede at vide fra vi er helt små, hvordan en familie skal se ud og hvordan den skal hænge sammen.

Uddrag
I perioden fra 1970'erne til 2010 kom der hvert år mellem 400 og 700 adopterede børn til Danmark. Mange af disse børn kommer langvejs fra.

De kommer fra lande såsom Kina, Bolivia, Congo og Thailand. Men hvordan er det egentlig at være adoptivbarn? I Maja Lee Langvads digt hun er vred, får vi et ganske godt indblik i hvordan livet som adoptivbarn kan se ud.

I sit digt skriver hun blandt andet at hun er vred. Hun er vred over at være en importvare. Hun er vred over at adoptionsbureauer har gjort det at adoptere til en industri.

Hun er træt af at der i stedet for at finde forældre til børn, bliver fundet børn til forældre. “det er næsten som om at man glemmer at det er rigtige børn og ikke en eksportvare” skriver hun i sit digt.