Indledning
Mor, far og børn. Dette er nok sådan som mange mennesker vil beskrive en familie, men så enkelt er det ikke.

Der findes mange definitioner af hvad en familie er, hvad den består af og hvad der er rigtigt og forkert.

Begrebet familie former er blevet udvidet igennem årene, og vi kan i dag finder mange flere eksempler på hvad en familie kan være.

I 1828 malede Emil Bærentzen for eksempel maleriet ”familiebillede”. Dette forstiller en familie fra borgerskabet, som er samlet i deres stue.

På dette tidspunkt var familien ikke kun følelsesmæssigt vigtigt for det enkelte menneske, men også livsnødvendig. Men det har ændret sig, nu er det enkelt menneske ikke længere afhængig af deres familie.

Der er i dag større tendens til at den social arv bliver brudt, man tager afstand til ens forældre eller man bryder kontakten. Men hvorfor er der sket en så stor forandring?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Men det er langt fra kun brud den sociale arv, som kan være med til at styrke sammenhold i familien. Sammenhold og familie status har altid været vigtigt.

Man kan for eksempel se sammenholdet, på et moderne fotografi af en pakistansk/norsk familie, som er taget af Dag W. Grundseth fra den norske afvis aftenposten den 16. oktober 2011.

Familien består af den ældre og den yngre generation, som er samlet sammen. Fotografiet viser tydeligt deres glæde og sammenhold. Sammenhold er noget af det vigtigste i en familie.

Man skal kunne respektere hinanden, acceptere hinandens forskelligheder og behov. Dette kan være svært i nogle familieformer, da man er tvunget til at være sammen.

For eksempel i en sammenbragt familie, der har børnene ikke valgt hvem deres forældre danner par med, de har ikke valgt deres ”nye søskende” og er det egentlig okay?

Er det okay at børnene ikke får et valg, ikke har medbestemmelse i hvordan deres familie kommer til at se ud? At de bliver sat i hus med mennesker, som de ikke har ”godkendt”?

Jeg kan undre mig over hvis nogen mener, at svaret er andet end ja. Man skal huske på at langt de fleste familieformer sker pga. kærlighed.

Og som tidligere nævnt, er noget af det vigtigste i en familie at man respekterer og acceptere hinanden.