Er humør nødvendig i dagligdagen og i litteraturen?

Indledning
Man tænker ikke rigtigt over det i dagligdagen, det er nemlig bare en vane, lige at smide en sjov kommentar ind eller at kommentere på noget en anden gør.

Vi oplever det i litteraturen, og vi gør det selv automatisk. Men, nogle gange også unødvendigt, og kan i værste tilfælde sårer andre mennesker.

Og, hvis vi tænker over det, er humoren så nødvendig i dagligdagen og i litteraturen? Eller benytter vi bare humoren, når vi vil have det bedre med os selv og gøre grin af med andre?

Og, hvis dette er tilfældet; er der nogen grænser for, hvad man må lave sjov med? Er det okay at lave sjov med psykiske sygdomme, religion, seksualitet og race? eller er der en grænse for, hvad der egentligt må gøres grin med?

Uddrag
Men først og fremmest; hvad er humor egentlig? Jeg mener, mange ord som ”sjov, underholdende og humoristisk” bruges til at beskrive det, men fortæller disse ord os i virkeligheden forklaringen på, hvad det er?

Og hvordan kan vi egentlig vide, at denne beskrivelse er rigtigt? Ingen kan jo se humoren? Humoren kan også virke som “ond, fornærmende og stødende”, og det er her problemet ligger.

Alle mennesker har deres egen personlige holdning til, hvad der er sjovt, og forskellige beskrivelser af hvad humoren er, og hvilken betydning den har i deres liv.

Men er humor overhovedet en nødvendighed i vores hverdag? I dag bliver humoren brugt overalt, og vi kan opleve den i både film, sange, tv-shows, skuespil og i radioen.

Og, der er blevet bragt rigdom og berømmelse til dem, der har styr på at bruge humoren som en magt. Humoren har været en kilde til underholdning hele historien, lige så længe vi kan se tilbage.

Fx i middelalderen havde kongen en nar, som blev betalt for at gøre grin med andre. Her hånede man åbenlyst krøblinger og anderledes mennesker. Men har dette været nødvendigt, eller var det ren fornøjelse?

Men på den anden side, i de fattige perioder i Europa, hvor der ikke var meget at grine af, havde man alligevel en evne til at kunne se noget morsomt selv i de frygteligste situationer. Ved hjælp af humor, var man altså i stand til at være positiv i en svær situation.

Humoren giver os mulighed for at kunne grine, når tingene går galt eller vi fejler, hvilket er en gave, vi burde være taknemmelige for.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu