Er EU løsningen eller problemet?

EU projekt i samfundsfag

Indledning
Et af de store problemer lige nu er, om EU er løsningen eller problemet, når det handler om hele problemet med flygtningekrisen. Et af de helt store ting, som har været oppe og vende, er om det måske kunne være en løsning af lukke EU’s ydre grænser, og ud over det også lukke de indre grænser i EU. Ville det skabe mere kaos, hvis alle de indre grænser i EU blev lukket, eller ville der komme mere styr på tingene individuelt i EU-landene. Hvad er grundprincippet bag grænsekontrollen i EU, og herunder hvad Frontex laver, og er de til som en hjælp, eller hvad? Det er det, som vi gerne vil redegøre for. Kan det være nok at lukke grænserne eller skal der endnu mere til såsom pighegn, som nogle få lande har sat op ved deres grænser. Vi vil undersøge, hvorfor flere EU-lande for nylig har indført grænsekontrol.

Størstedelen af EU-landene er med i schengensamarbejdet, men hvad er EU-kommissionens holdningen egentlig til grænsekontrollen ved EU-landene. Det vil vi også gå ind og undersøge. Til sidst vil vi diskutere, om det virkelig er den bedste og mest optimale løsning at have lukket grænserne mellem EU-landene og herefter vil vi vurdere, om det bør være EU, der har den afgørende stemme angående det, eller om det vil være de individuelle lande selv.

Indholdsfortegnelse
Indholdsfortegnelse
1.INDLEDNING
2. GØR REDE FOR GRUNDPRINCIPPET BAG GRÆNSEKONTROLLEN I EU, HERUNDER FRONTEX.
3. UNDERSØG, HVORFOR NOGLE LANDE FOR NYLIG HAR INDFØRT GRÆNSEKONTROL (FX DANMARK, SVERIGE OG TYSKLAND), OG UNDERSØG EU-KOMMISSIONENS HOLDNING TIL GRÆNSEKONTROL (HERUNDER HVAD SCHENGENSAMARBEJDET INDEBÆRER).
HVORFOR INDFØRER LANDE GRÆNSEKONTROL?
FRANKRIG OG ØSTRIG
EU-KOMMISSIONENS HOLDNING TIL GRÆNSEKONTROL
SHENGEN-SAMARBEJDET
3. DISKUTER, OM DET ER EN OPTIMAL LØSNING AT HAVE LUKKEDE GRÆNSER MELLEM EU-LANDE, OG VURDER, OM DEN AFGØRELSE BØR LIGGE I EU ELLER EJ? 6
AFRUNDING

Uddrag
Lande som Frankrig og Østrig er bare en lille bid af de lande, som det seneste halve år enten har indført grænsekontrol eller sat pighegn op på grænsen. Frankrig er et af de lande, som har sat hegn op ved deres grænse. Dog mener Frankrigs indenrigsminister, Bostjan Sefic ikke, at hegnet skal reducere antallet af flygtninge og migranter eller helt hindre dem i at krydse grænsen. Hegnet skal blot lede flygtningestrømmen til kontrollerede overgange.

Her kan man se, at det ikke er fordi, vi EU-lande ikke vil hjælpe flygtninge og migranter, men at vi bliver nød til at have styr på dem, og have dem i gennem de kontrollerede grænser, hvor der står nogle, som kan tjekke dem og holde styr på hele situationen.
Den 14. september 2015 genindførte Østrig grænsekontrol. De have dog ikke ”kun” nøjedes med grænsekontrol, de havde derudover også valgt at sende 2200 soldater til den ungarske grænse som et forsøg på at bremse flygtningestrømmen .

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu