Dumbledors Arme | Analyse | J.K Rowling | 10 i Karakter

Indledning
Jeg vil i denne opgave arbejde med kapitlet ”Dumbledors Arme”, som er et uddrag af J.K Rowlings roman ”Harry Potter og Fønixordenen” fra 2003.

Jeg vil først starte med en præsentation af forfatteren J.K. Rowling. Herefter vil jeg forsøge at give en litterær analyse af kapitlet og komme ind på b.la. miljøet og hvilke personer

som optræder i kapitlet. Til slut vil jeg forsøge at give en perspektivering til noget samfundsorienteret og kulturelt orienteret indhold.

Uddrag
Hun har b.la. også skrevet de 3 filmmanuskripter ”Fantastiske skabninger”, som handler om en ung troldmand, som bærer rundt på en kuffert fyldt med magiske dyr.

Både ”Fantastiske skabninger” og Harry Potter bøgerne befinder sig indenfor fantasy-genren. Fælles for både ”Fantastiske skabninger” og Harry Potter-bøgerne er at de begge har et greb i den virkelige verden.

F.eks. starter Harry Potter bøgerne ofte ud med en sekvens fra den virkelige verden, hvor Harry bor hos sin tante og onkel.

Filmene ”Fantastiske skabninger” befinder sig heller ikke i en magisk verden, men derimod i byen New York. I de fleste af hendes bøger så kredser J.K. Rowling temamæssigt om kampen mellem det gode og onde.

”Dumbledors Arme” er et kapitel i J.K. Rowlings roman ”Harry Potter og Fønixordenen” fra 2003. Uddraget handler kort sagt om planlægningen og udførelsen af Harrys, Rons og Hermiones nye klub, som skal oplære 25 andre elever fra hhv. Gryffindor

Hufflepuff og Ravenclaw i at kunne forsvare sig mod mørkets kræfter b.la. fordi at deres nye lærer professor Nidkjær kun vil have at de læser i en bestemt bog i hendes timer og aldrig giver noget praktisk undervisning i besværgelser mod mørkets kræfter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu